Nederlands
English
Francais

      
Home
NIeuws
Te  huur Vakantie cursussen Berdijfsuitjes
fotoboek expositie
info / contact/ reserveren
werken bij Art edu

www.marloesderkinderen.com
PSYCHOLOGIES mrt 2011
EN ROUTE dec. 2010
VIVRE AU VERT Sébastien Siraudeau
FD Interview bijlage financieel dagblad jan 2010
PALET
PERSBERICHT ARTEDU 20 JAAR IN 2009
NEST WONEN Parel in de Auvergne
TE GAST BIJ APERITIVO
FRANSE TV REPORTAGE la Grande Maison

GM fenetre 05  la Grande Maison B&B terrasse www.la-grande-maison.com  restaurant chambre d  chambre 1 detail fotgraaf ?  Tuin la Grande Maison chambre d

La Grande Maison

La Grande Maison in Chanteuges is al jaren geselecteerd uit vele chambre d´hotes in Auvergne en Frankrijk om te mogen staan in de ´guide de charme de beau Rivage´. Anoniem komt er iemand logeren en als ze het bijzonder genoeg vinden qua stijl, sfeer, eten, kamers, bediening etc. maken ze zich de volgende dag kenbaar en wordt je wel of niet opgenomen in dé gids voor de beste logies de charme in Frankrijk. Een hele eer en zeker een erkenning en voor de gasten een grote zekerheid.
Daarnaast is de plek waar de cursussen gegeven worden in Chanteuges zeker net zo bijzonder. Niet zomaar een dorpje in de bergen, nee, met zijn majestueuse Romaanse abdij met cloître van waaruit een adembenemend uitzicht over 'la Gravieire 'waar de rivier de Allier zich een weg baant langs de vulkanische basalten rotsen, neemt dit middeleeuwse dorp een belangrijke plaats in en zal het  binnenkort met het label´une des plus beau villages de France´ gekwalificeerd worden (een van de mooiste plaatsjes in Frankrijk).  Als een eiland gelegen tussen de Allier en de rivier de Desges waar de zalm zijn terrein weer aan het winnen is. Heerlijk zacht en schoon water op loopafstand van la Grande Maison, om in te zwemmen, maar ook om te kanoën, of wat spectaculairder met een rubberen vlot in het ruigere gedeelte van de Gorge stroomafwaarts te varen. Maar ook voor wandelaars een geweldige streek. Het landschap in groen, weelderig met bloemen in mei en juni en de Indian Summer in de herfts is adembenemend !

De Kamers

prijzen exclusief ontbijt 10 euro per persoon 

chambre 2 la grande maison

1. Daphnis et Chloé: bed 140cm (alcôve), fireplace, shower. 95 €

 

chambre 3 la grande maison

2. Pelleas et Mélisande: bed 140cm, fireplace, bath.  95 €

 
Kamer Eloïse et Abelard la Grande Maison 

3. Eloïse et Abelard: two single beds (120 cm), shower 95 €

 

Chambre la Grande Maison Cheherazade et shahriar

4. Chéherazade et shahriar: two single beds  (90cm), shower 95 €

 

Kamer La belle et la bête la Grande Maison 

5. La belle et la bête:  bed 140cm, bathroom with a shower shared with room 6. Toilet, kitchenette in the corridor 70 €

 

Kamer Louise de Lavallière la Grande Maison

6. Louise de Lavallière: single bed, bathrom shared with room 5. Toilet, kitchenet in the corridor  40 €
 

Kamer Tristan et Yseult la Grande Maison 

7. Tristan et Yseult:  bed 140cm, bathroom with a shower shared with room 8. Toilet, kitchenette in the corridor 70 €

 

 

Kamer la dame au caméliala Grande Maison                                                    

8. la dame au camélia: single bed, bathrom shared with room 7. Toilet, kitchenet in the corridor  40 €
 

 

2) La Cabane

le Cabane1   le Cabane 17   le Cabane31

Design-apartment, maximum 2 persons. 120 euro per night, 820 euro for one week (7 nights) 2400 euro for 3 weeks

Het ligt niet ver van le Puy en Velay, volgens de Michelingids la ville le plus extraordinaire de France met zijn kathedraal met de zwarte madonna en de kapel bovenop een gigantische basalten rots midden in de stad. De route naar St Jaques de Compostella begint daar. Ook Chaise Dieu met zijn abdij en alom bekende klassieke muziekfestival is de moeite van het bezichtigen waard. En welk weggetje je ook in rijd, zuid, noord, west of oost, het afwisselende landschap en de dorpjes langs de rivier zijn allemaal even mooi . Vanwege die enorme afwisseling in het landschap rondom Chanteuges heeft Artedu deze locatie voor haar cursussen uitgezocht.
In alle rust in de schone lucht in de natuur schilderen, fotograferen of filmen. Inspiratie te over. Nog niet verpest door het massa toerisme. Je waant je terug in een andere tijd, maar dan wel met alle comfort van nu in La Grande Maison.

De gedegen cursussen worden gegeven door topdocenten die alles uit je halen wat mogelijk is en iedereen met een zeer bevredigend gevoel naar huis laten gaan.

Kortom een fantastische plek om vakantie te vieren, gelijkgestemde mensen te ontmoeten en te investeren in jezelf.

klik op een van de cursussen op de homepage en vindt alle informatie. En zijn er nog vragen? Bel gerust 0033 471740191 of in Nederland 0653191994 


 

 

KORTINGEN

-vastste klantenkorting 25 euro op op het cursusbedrag voor cursisten die al eerder een cursus van minimaal één week bij ons gevolgd hebben en nog eens 25 euro extra korting op het cursusbedrag voor elke nieuwe cursus-introducé die zij inbrengen.

-Vroegboekkorting:
Vóór 15 februari boeken? U krijgt 75 euro korting op de cursus indien u ook verblijft in La Grande Maison! Zonder logies in la Grande maison 50 euro  (het totaalbedrag dient dan echter wel na ontvangst van de factuur er omgaande aan artedu worden overgemaakt. een annuleringsverzekering is aan te raden)
Bij vroegboekkorting komen andere kortingen te vervallen

Belastingaftrek Wist u dat al onze cursussen voor zelfstandig ondernemers van de belasting aftrekbaar zijn? Laat ons het wel bij boeking weten of u hiervan gebruik gaat maken.

www.facebook.com/ArteduAuvergne

 

 

DE CURSUSSEN

  

TEKENEN SCHILDEREN AUVERGNE van april tot november

 cursus tekenen schilderen www.artedu.nl auvergne annemarie cursus tekenen schilderen www.artedu.nl auvergne annemarie1

Talent niet nodig!
Een intensieve en gedegen cursus voor iedereen die zich serieus in het medium tekenen, schilderen wil verdiepen en heel snel vorderingen wil maken. Voor wie met een meerwaarde en een rijker gevoel naar huis wil gaan en nog jaren vooruit kan met al het geleerde. Met zeer professionele docenten met lange ervaring in het les geven en goed ingewerkt in de reeds 19 jaar zeer gewaardeerde lesmethode van Artedu.
Het doel van deze cursus of workshop is u op een ongecompliceerde manier te leren omgaan met verschillende materialen en technieken en u door een intensieve individuele begeleiding te laten ontdekken wat er allemaal meer, anders en op verschillende manieren te zien is. Dit proberen we te realiseren door bezig te zijn met licht, kleur, vorm en ruimte, zonder dat we uw eigen uitdrukkingsvormen geweld aan willen doen. Tevens zal uw visie op kunst meer ontwikkeld worden.
De cursus is bedoeld voor beginners, gevorderden en de semi professionele kunstenaar.
Om de echte beginner een goede basis te geven heeft Artedu een speciale lesopbouw ontwikkeld. Via de inmiddels allom gewaardeerde introductieles wordt u al snel over een drempel heen geholpen. Niet alleen voor nieuw-komers bij Artedu, maar ook voor gevorderden een verrassende eerste lesochtend. Een eye-opener. Beginners komen erachter dat talent niet echt nodig is. Dat het gewoon even omschakelen is en door iedereen te leren. Bij waarnemend tekenen een kwestie van tekenen wat je ziet en niet wat je weet. Vaak is het meer afleren dan aanleren. Onze manier van kijken bedot ons maar al te vaak. We zitten nu eenmaal vol clichés. Artedu leert u de manier van kijken aan zoals kunstenaars kijken (Matisse, Schiele, Picasso, Rembrandt en vele andere vernieuwende kunstenaars uit de geschiedenis). En dan is tekenen, zelfs perspectieftekenen, geen enkel probleem meer. Geen ingewikkelde lessen over verdwijnpunten, wat vaak tot frustratie kan leiden bij de cursisten. Niet nodig zegt Artedu. Door de lesopbouw bij Artedu gaat anders kijken en goed tekenen boven verwachting snel zodat we alle aandacht daarna aan het schilderen kunnen geven. U leert dat het gaat om het schilderij en niet om wat het voorstelt, dat het gaat om de eigenheid in een werk en niet om de perfectie. Perfectie ontroerd maar zelden. Kijk voor de resultaten in het fotoboek. Die van de laatste jaren staan op onze facebookpagina in de fotoalbums www.facebook.com/ArteduAuvergne.

Er wordt voornamelijk gewerkt rond het thema landschap. Dit doen we elke dag op een andere, rustige locatie, die zorgvuldig uitgezocht is en aansluit bij wat we die dag qua techniek en zienswijze behandelen. Bij minder goed weer werken we in het atelier. We besteden dan voornamelijk aandacht aan portret en verbeeldend werken. Er wordt met de volgende materialen gewerkt: houtskool, conté of siberisch krijt, Chinees penseel en inkt, acryl- en aquarelverf. U kunt echter ook kiezen voor pastel of olieverf. We starten elke morgen met een korte kunst-beschouwelijke uitleg. We nemen u mee van de lijn-tekeningen van Egon Schiele, naar de penseelstreken van Japanse kunstenaars en van het versterkend kleurgebruik van de Fauvisten naar de snelle schetsen van Dufy of Emil Nolde. Er zijn veel kunst- boeken, die voor iedereen ter inzage liggen.
Vanwege het licht en de rust werken we (van maandag t/m vrijdag) 's ochtends van 9.00 tot 13.00 uur, onderbroken door een koffiepauze. Voordat de lunch op locatie wordt bezorgd, sluiten we de ochtend af met een gezamenlijke evaluatie ofwel een werk- bespreking.
Om u een optimale begeleiding te kunnen garanderen, wordt er gewerkt in kleine groepjes van maximaal 12 personen. Bij 3 of 4 cursisten gaat de cursus ook al door.
Voor cursisten die al eerder een cursus hebben gevolgd in de Auvergne zijn er vervolgopdrachten of kan men deelnemen aan de cursus individueel schilderen. Beginners en nieuwkomers bij Artedu raden wij aan om twee weken te komen, aangezien de cursusopbouw hier op gebaseerd is (een week wordt door cursisten meestal als te kort ervaren).
De cursus wordt aan het einde van de twee weken afgesloten met een expositie.

De materialen
Bij de prijs van de cursus inbegrepen is het gebruik van: tekenplanken, veldezels en aquarelleertafeltjes. Tevens heeft Artedu voor iedere cursist een speciaal krukje gereed staan, met, heel praktisch, een tas en opbergdoos gevuld met potloden, kneedgum, krijt, houtskool, enkele kwasten en waterbekers, mengbordjes en een koffiebeker. Als u nog niet in het bezit bent van goede schildermaterialen, dan bieden wij u de mogelijkheid per dag een palet verf bij ons te kopen, zodat u eerst wat kunt experimenteren alvorens tot aanschaf over te gaan. Mocht u zelf in Nederland het een en ander aan willen schaffen, dan raden we u aan dat in ieder geval bij de vakhandel te doen. Let er echter wel op dat u de juiste kleuren aanschaft. Wat betreft de acryl- en aquarelverf neemt u in ieder geval de volgende kleuren mee: citroengeel, cadmiumgeel (of azogeel, cadmiumrood licht (of naftolrood), karmijnrood, ultramarijn blauw, kobaltblauw (eventueel, indien u twee weken komt, ook nog Pruisisch blauw en gebrande omber) en in ieder geval een grote tube titaan wit (niet bij aquarel). Verder is het aan te raden een groot japans penseel of frans aquarelleerpenseel van min. 1,50 cm dikte  (met een spitse punt en dikke buik) mee te nemen en wat schilders-afplakband (tesa crêpe). Papier kunt u ter plaatse, in het atelier, tegen kostprijs betrekken. Olieverf: het is prima als u tijdens de cursus hiermee wilt werken; besef wel dat olieverf een vrij lange droogtijd heeft. Met sneldrogende verf (acryl) kunt u zich meer bezig houden met de verschillende zienswijzen en studies, die uiteindelijk leiden tot kwalitatief betere werkstukken. Het is raadzaam een tekenmap (60 x 70 cm) mee te brengen. Ook deze is bij ons ter plaatse aan te schaffen.
Meer informatie over deze  Artedu schildervakantie? Klik voor logies, omgeving, data/prijzen op de knoppen bovenaan deze pagina 

 

FOTOGRAFIE

leo03    eric ruiter03    jvdorp2    artedu.nl cursus fotografie Frankrijk marieke-van-lieshout01    artedu.nl cursus fotografie Frankrijk Claudia 27

De Artedu fotocursussen in Zuid Auvergne Frankrijk

1)fotografiecursus o.l.v. Teo Krijgsman  29 juli-25 augustus 2018

In zijn lesgeven staan een aantal zaken centraal:
 
-Het leren beheersen- en volledige kennis van de camera, noodzakelijk om goede keuzen te maken om tot een perfect resultaat te komen
-hoe vindt de fotograaf zijn weg in het volle canvas voor zijn lens (dit in tegenstelling tot de schilder die met een leeg canvas begint)
-fotograferen zonder camera
-welke keuzen moeten worden gemaakt om tot een bijzonder en ‘eigen’ resultaat te komen?

Verder komen vanzelf aan bod:
-Vorm en restvorm, de vrije vorm, sterkste vorm, grootste vorm
-Het geheim van een goede foto: standpunt en kader
-Regie, moment, styling
-De taal van de telelens
-Leesbaarheid en het ‘duiden’ van een werk n.a.v.een helder geformuleerd vertrekpunt.
-Er wordt ingegaan op persoonlijke vragen van cursisten.

 

Kortom, U gaat niet alleen met meer kennis van uw camera terug naar huis, maar zult ook zeker betere foto’s maken.

Elke dag wordt er, steeds op een andere locatie en elke dag vanuit een andere opdrachtstelling, door cursisten zelfstandig gewerkt, voorafgegaan door een kleine uiteenzetting van Teo, die aansluit op het bovenstaande. Uiteraard begeleidt Teo dit proces en geeft antwoord op vragen die ter plekke ontstaan. Van de cursist wordt verwacht  bij aanvang een keuze te maken op welke manier hij of zij wil werken en welk resultaat wordt nagestreefd. 

De apparatuur voor deze cursus moet door de cursist zelf worden meegenomen. Met een eenvoudige digitale camera kan al veel worden bereikt, een wat uitgebreidere uitrusting geeft natuurlijk meer mogelijkheden.  Daarbij valt te denken aan een zoomlens van groothoek tot tele-achtig bereik, of zelfs meerdere lenzen voor nog bredere toepassingen. Een goed statief is erg handig, misschien wel noodzakelijk, evenals een flitser, bij voorkeur een die los van de camera kan worden gebruikt. Een laptop, al dan niet met Photoshop of Lightroom geïnstalleerd maakt uw uitrusting compleet, maar is niet noodzakelijk. Er zijn voldoende mogelijkheden aanwezig.

 

De cursus is van maandag t/m vrijdag van 9u tot 13u met aansluitend de pcknick en vrijdagavond is er een presentatie van het gemaakte werk met aansluitend het afscheidsdiner. 

Meer over Teo Krijsman klik op de knop docent boven aan de pagina.

Zangworkshop  in Auvergne

zangworkshop auvergne   zang workshop janine  zangworkshop auvergne frankrijk  


Vocal coaching,  Auvergne  12 -18 augustus 2018


'Eigenwijs'

Iedereen heeft toegang tot alle facetten van zijn of haar stem. Tijdens deze week werken wij voornamelijk vanuit tekst, maar ook veel techniek en stemwerk komt aan bod. Zangeres Charllotte Karlsted helpt je, om jouw natuurlijke geluid tevoorschijn te laten komen.
Solo zingen, samenzang, meerstemmig zingen, achtergrondzang en ook een beetje improvisatie. Interpreteren doe je solo, maar immers ook samen. Er is genoeg tijd om alles aan bod te laten komen. Met de groep gaan we op verkenning naar wat er nodig is om lekker te zingen en tot jouw eigenwijze interpretatie te komen. Deze workshop is voor alle niveaus toegankelijk.
Meer informatie over de docente Charllotte klik op de knop "docent" hierboven.

Techniek

Ons lichaam is ons instrument. Een ontspannen en krachtige manier van zingen begint bij het goed voelen van het lichaam. Daarom hebben we elke dag als warming up een fijne korte geleide meditatie. Daarna volgen oefeningen voor adem en houding. Als uw houding in balans is en de ademhaling ontspannen, vindt de stem bijna al vanzelf zijn weg. Daar besteden we veel aandacht aan.
Charllotte heeft zich verdiept in de laatste internationale zangmethodieken (EVTS level 1 &2 en CVT) en is ook bekend met Lichtenberger en Speech-Level-Singing.
Het mooie aan de moderne manier van kijken naar zangtechniek is dat er respect is voor alle soorten stemmen en zangstijlen. In elke stijl wordt er weer anders gezongen, bijvoorbeeld jazz, chansons, klassiek, wereldmuziek, blues, soul. Elke stijl heeft zijn specifieke sound, het is leuk om dat uit te proberen. Voluit zingen is bevrijdend maar subtiel zingen kan ook indrukwekkend zijn. De manier van zingen moet passen bij de persoon en zijn of haar opvatting van het repertoire.

Repertoire

Wereldmuziek-, pop- en Gospelrepertoire komt aan bod en ook de Circle Song. Verder is het repertoire nog een verrassing.
Ook voor Charllotte, want misschien neem je zelf ook iets mee? Dit is handig maar zeker geen must. Dankzij het internet is veel muziek ook instant beschikbaar en kunnen wij ook ter plekke grasduinen naar materiaal. Tijdens de cursus kan je als je dat wilt ook aan een zelf geschreven nummer werken. Iedereen is gewoon welkom!
Vast staat:
Zowel met de gezamenlijke als de solostukken werken we aan interpretatie, sound, tekstinterpretatie en techniek.

Optreden

Vrijdagavond geven alle workshops een (vrijwillige) presentatie. Een mooi moment om als groep te laten horen waar we aan hebben gewerkt.
Samen met de docent bepaal jij hoe het optreden eruit ziet. Zij begeleidt op de piano. Optreden voor publiek is spannend, er wordt veel aandacht besteed aan de voorbereiding. Als u op dat moment liever luistert of geen solonummer wilt zingen is dat ook goed.
Het gaat er om dat u achteraf met plezier terugdenkt aan de workshop.

Cursustijden

De cursus zang is elke dag van 9u tot 12.30 u of 9.30u tot 13 u  Het kan zijn dat de eerste dag de cursus in de middag wordt gegeven.

Om 13u is er een picknick, lunch op een prachtige locatie of op het terras van La Grande Maison.

JIDDISCHE- EN KLEZMERMUZIEK

muziekencemble workshop in Frankrijk in Zuid Auvergne van 29 juli tot 12 augustus 2018

saxofoonlessen frankrijk    gitaarles frankrijk    Tijdens de creatieve vakantie cursus    Tijdens de creatieve vakantie cursus    Tijdens de creatieve vakantie cursus


In deze cursus laat muzikant Jaap Mulder (Di Gojim, Mulder & Sons) u kennismaken met Jiddische muziek en liedteksten. Daarnaast besteedt hij veel aandacht aan de specifieke kenmerken van de klezmer.

Gedurende de week wordt er gewerkt aan het opbouwen van arrangementen en het ontwikkelen van expressie. Ook geeft Jaap achtergrondinformatie over de Joodse cultuur en geschiedenis, waardoor u de muziek nog beter kunt doorgronden.


Instrumenten:
Alle instrumenten van het symfonieorkest, aangevuld met accordeon, slagwerk en piano. Een redelijke beheersing van het instrument is wel een voorwaarde.

Periode:
van maaandag t-m vrijdag 9.30 tot 13.00 uur. Aankomstdiner op zondag 24 juli , presentatie en afscheidsdiner op vrijdag.Vertrek voor degene die logeren in La Grande maison zaterdagochtend. een nacht extra boeken voor of na de cursus is mogelijk 

 

FILOSOFIE niet in 2018

De Zeven Hoofdzonden
En waarom zondigen zo verleidelijk is.....

Passies en/in het brein, ofwel De Zeven Hoofdzonden
En waarom zondigen zo verleidelijk is.....

Welke consequenties heeft recent neuro-wetenschappelijk onderzoek voor onze opvattingen over denken, willen, voelen? De westerse filosofie wordt wel de ‘moeder van alle wetenschappen’ genoemd. Steeds weer als er een mogelijkheid kwam om te zien wat er is en wat er gebeurt, was het niet meer nodig om erover te speculeren en filosoferen. Momenteel worden dagelijks nieuwe gegevens en onderzoeksresultaten met betrekking tot van oudsher bij uitstek filosofische thema’s als bewustzijn, kiezen, denken,voelen, herinneren, de vrije wil en verantwoordelijkheid gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften en in de populaire media. Opvattingen over leren, vergeten, willen en kiezen, én over denken en voelen, zijn daarmee aan verandering onderhevig, en voorlopig ook nog aan voorbarige en tegenstrijdige conclusies.In deze cursus gaan we aan de hand van de ‘zeven hoofdzonden’: hebzucht, afgunst, trots, luiheid, woede, lust en vraatzucht zelf daarover lezen, nadenken en praten. Wat hebben filosofen door de eeuwen heen over een of meerdere van de deze ‘hoofdzonden’ geschreven en wat zeggen wetenschappers er nu over? En vooral: wat zijn onze eigen gedachten daarover en onze eigen alledaagse ervaringen?
Een actuele vraag is ook: hebben ontwikkelingen in de neurowetenschappen consequenties voor ons denken over het denken, willen en voelen, en zo ja welke?
We lezen en bespreken in de cursus korte teksten van filosofen, psychologen en neuro-wetenschappers, waaronder Epicurus, Seneca, Augustinus, Montaigne, Spinoza, Margriet Sitskoorn, Fernando Savater, Antonio Damasio, Roos Vonk, Dick Swaab, Bert Keizer, en Victor Lamme. Daarnaast lezen we literaire teksten van Remco Campert, Leo Vroman, Bas Heijne en Hugo Raes en kijken we naar verbeelding van de zeven hoofdzonden van kunstenaars als Jeroen Bosch en Pieter Breughel.
Met name de boeken Passies van het brein van de klinisch neuropsycholoog Margriet Sitskoorn en De zeven hoofdzonden. Handleiding voor de 21ste eeuw van de Spaanse filosoof Fernando Savater’s worden als uitgangspunt genomen, en kritisch geconfronteerd met andere filosofische teksten en met (neuro)wetenschappelijke theorieën.
- Margriet Sitskoorn, Passies van het brein. Waarom zondigen zo verleidelijk is. Amsterdam: Bert Bakker, 2010.
- Fernando Savater, De zeven hoofdzonden. Handleiding voor de 21ste eeuw. Bijleveld, Utrecht, 2008.

De cursus wordt gegeven elke ochtend van 9.30 tot 13u van maandag t/m vrijdag.Waarna u deel kunt nemen aan een lunch. Zondagavond is er een aankomstdiner en vrijdagavond is er een adscheidsdiner,

Klik op de knop Data prijzen voor een overzicht van de kosten. Alle prijzen zijn los vermeld zodat u vrij bent te bepalen of u wel of niet logeert in La Grande Maison, mee dineert etc. 

 

Scrol naar beneden voor de volgende onderwerpen.

  • Data cursussen Auvergne
  • Prijzen cursussen 
  • Prijzen logies 
  • Kortingen
  • Prijzen aan-en afscheidsdiner en lunches
  • Prijzen verzekering en reserveringskosten
  • Voorbeelden all-in arrangementsprijs en voorwaarden 

Data cursussen en kosten 2018 Auvergne

wknr

zondag

zaterdag

  

 

 

 

 

 

13

 1april

 7 april

tekenen/schilderen

individuele childercoaching

 

 

 

 

 

14 tot 17

8 april

21 april

open atelier/seminarruimte te huur

 

 

 

 

 

17

22 april

28 april

tekenen/schilderen

individuele childercoaching

      

 

 

 

 

18 

29 april

05 mei

tekenen/schilderen

individuele childercoaching

 

 

 

 

 

19

06 mei

12 mei

 

tekenen/schilderen

individuele childercoaching

 

 

 

 

 

 

20

13 mei 

 19 mei

 

open atelier/seminarruimte te huur

 

 

 

 

 

 

21

20 mei

26 mei

 

tekenen/schilderen

individuele childercoaching

 

 

 

 

 

 

22 tot25

27 mei

 23juni

open atelier/seminarruimte te huur

 

 

 

 

 

26

24 juni

 30 juni

 

tekenen/schilderen

individuele childercoaching

 

 

 

 

 

 

 

27

01 juli

 07 juli

 

tekenen/schilderen

individuele childercoaching

 

 

 

 

 

 

28

08 juli

 14 juli

 

tekenen/schilderen

individuele childercoaching

 

 

 

 

 

 

29

15 juli

 21 juli

 

tekenen/schilderen

individuele childercoaching

 

 

 saxofoon

 

 

 

30

22 juli

 28 juli

 

tekenen/schilderen

individuele childercoaching

 

 

zang

 

 

 

31

29 juli

 04 aug

 

tekenen/schilderen

individuele childercoaching

 

 

Klezmer muziekcursus

 fotografie

 

 

32

05 aug

11 aug

 

tekenen/schilderen

individuele childercoaching

 

 

Klezmer muziekcursus

 fotografie

 

 

33 

12 aug 

18 aug

 

tekenen/schilderen

individuele childercoaching

 

 

 

 fotografie

 

 

34

19 aug

25 aug

 

tekenen/schilderen

individuele childercoaching

 

 

 

 fotografie

 

 

35 

26 aug

01 sept

 tekenen/schilderen

individuele childercoaching

 

 

 

 

 

 

36

tot 40

02 sept

06okt

open atelier

seminarruimte te huur

 

 

 

 

 

41

 07 okt

 13 okt

 

tekenen/schilderen

individuele childercoaching

 

 

 

 

 

 

De cursusopbouw bij tekenen/schilderen, fotografie en film/video is gericht op twee weken. Het is uiteraard mogelijk om voor één week in te schrijven. De mensen die voor twee weken inschrijven krijgen vervolgopdrachten zoals ook oud cursisten die al eerder een cursus bij ons hebben gevolgd.

Groepen of bedrijven die in bovenstaande perioden willen boeken gelieve tijdig te reserveren.

Ook zonder cursus kunt u logeren in La Grande maison of met een groep en eigen docent, trainer gebruik maken van onze faciliteiten. Ook in bovenstaande data mits u tijdig reserveert. Voor meer informatie over tarieven neem contact op met MLP der Kinderen  mail@artedu.nl

 

De Kosten
Alle prijzen staan appart vermeld zodat u uw vakantie zelf kunt samenstellen, wel of niet meedineren of lunchen wel of geen logies in La Grande Maison wel of geen cursus.

Al onze cursussen en trainingen zij voor ondernemers aftrekbaar van de belasting! (Laat het ons weten bij boeking als u daar gebruik van wenst te maken).

Helemaal onderaan deze pagina staan de all-inn prijzen. 

 

Prijzen cursussen (exclusief verblijfskosten, zie hieronder) 

1 week

2 weken

tekenen/schilderen (excl materialen)

*suplement materialen, gebruik papier en verf ter plaatse te betalen

€  325

 

€    30

€  625

 
€    60

 fotografie**supplement slow photography van Marc Mildner 30u les

*suplement cursus door Rob Nypels extra opdrachten en werkbespreking 4x na de cursus via email

€  325

€    75

 

 

€  150

€  625

filosofie, film, , saxofoon*, gitaar*, zang, muziek ensemble

€  325

 €  625

schrijven

Persoonlijke ontwikkeling ´Quantum leap´Deze cursus wordt aangeboden inclusief lesmateriaal,het welkomstdiner incl. drankjes, aperitief op maandagavond en zaterdagavond en koffiepause tijdens de cursus.

€  545

 

 

conversatie Frans

€  325

€  625

* saxofoon, gitaarhuur

€    50

€    75

 

 

 

Kortingen 
vastste klantenkorting 5% korting op het cursusbedrag voor cursisten die al eerder een cursus van minimaal één week bij ons gevolgd hebben en nog eens 5% extra korting op het cursusbedrag voor elke nieuwe cursus-introducé die zij inbrengen. Vroegboekkorting:
Vóór 15 januari boeken? U krijgt 25% korting op de cursus indien u ook verblijft in La Grande Maison! Zonder logies in la Grande maison 20 %). Daarna tot 15 februari respectievelijk 20 en 15% korting op de cursus. (bedragen moeten echter wel dan per omgaande binnen 5 dagen bij ons binnen zijn).  
 

Bij vroegboekkorting komen andere kortingen te vervallen

facebook: Wordt vrienden op facebook  www.facebook.com/ArteduAuvergne en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen alleen voor facebookvrienden.

 

Prijzen logies Zie beneden op deze pagina de all-in prijzen.

incl. ontbijt,linnengoed en schoonmaak 1x in de twee dagen tenzij anders vermeld. Exclusief toeristenbelasting 0,80 euro per persoon per nacht, ter plaatse te betalen.

 

 

 

Prijzen zijn inclusief ontbijt (€ 10) 

6 nachten pp

13 nachten pp

GM

La Grande Maison

1pers.kamer (badkm, toilet)

€ 630

€ 1365

GM

La Grande Maison

2pers.kamer (badkm, toilet)

€ 345

€  747,50

GMz

La Grande Maison

1pers.kamer (ged. badkm, toilet)  1pbed

€ 270

€   585

GMz1

La Grande Maison

1pers.kamer (ged. badkm, toilet) 2pbed

450

€   975

GMz2

La Grande Maison

2pers.kamer (ged. badkm, toilet)

€ 255

€   552,50

CB

CB 

La Cabane

La Cabane 

 

 

1pers. Studio

2pers. Studio 

€ 760

€ 410

€ 1420

€   780

 

 

Om teleurstellingen te voorkomen raden wij u aan de kamers en/of huis of studio vooral tijdig te reserveren! Andere prijzen van chambres d'hôtes, hotel in Langeac of Prades, of camping op aanvraag. Ook buiten de cursusperiodes zijn bovenstaande accommodaties via Artedu of rechtstreeks bij la Grande maison te huur.

 

 

  

Prijzen eten/drinken
Lunch 5x per week op locatie (reisgenoten welkom)  90 

Aankomst- en afscheidsdiner (4-gangen incl. aperitief, wijn, koffie/thee)  90
menu ter plaatse van ma tot vrijdag vanaf 21,50 euro voor 2 gangen.  

 

 

  

Prijzen verzekering

 

 

Wij raden u ten zeerste aan een annuleringsverzekering af te sluiten.Lees de voorwaarden op het inschrijfformulier zorgvuldig door.  zo gauw u de bevestiging en factuur heeft ontvangen klikt u op verzekeringen op de optie reserveringspagina van Artedu

 

  

 

Voorbeelden all-in arrangementen per persoon, inclusief cursus (uitgezonderd de Quantum Leap training) en logies in La Grande Maison op basis van Half Pension* (voor Volpension rekent u 100 euro per persoon per week meer. 

 

Prijzen zijn exclusief toeristenbelasting 0,80 € (ter plaatse te voldoen) per persoon per nacht, administratie en reserveringskosten 30 € per inschrijfformulier en een annuleringsverzekering.

 

La Grande maison logies  halfpension **p.p.

6 nachten

Incl. Cursus

6 nachten minus 20% vroegboek-korting op de cursus

13 nachten*

Incl. cursus

13 nachten incl vroegboekkorting op de cursus

6 nachten

Reisgeno(o)t(e)

13 nachten*

Reisgeno(o)t(e)

A) 1pers. kleine kamer 1pers.bed (gedeelde badkm, toilet)

 

 775

 710

€ 1570

€ 1445

 

 

B) 1pers.grote kamer
(eigen badkm, toilet)

€ 1135

€ 1070

€ 2350

€ 2225

 

 

C) 1pers. grotere kamer 2pers.bed (gedeelde badkm, toilet)

€  955

   890

€ 1960

€ 1835

 

 

D) 2pers.kamer 2pers.bed
(gedeelde badkm, toilet) 

€  730

  665

€1537,50

€ 1412,50

€  435

€912,50

E) 2pers.kamer
2x 1pers.bed of een 2pers.bed
(eigen badkm, toilet)

 

  850

  785

€1732,50

€ 1607,50

€  525

€1107,50

F) La Cabane 1pers. Studio 

 

€ 1265

  1140

€ 2405

 

 

 

G) La Cabane 2pers. Studio

€  915

   790

€ 1765

  1640

 590

€ 1140

*minus1 lunch en dagmenu op zaterdag als u twee weken boekt.

 

 

 

 

 

 

 

*Half pension is logies inclusief ontbijt, een 4gangen aan- en afscheidsdiner incl. aperitief, wijn, koffie/thee op zondag en vrijdagavond. Vijf maal een lunch op locatie van maandag t/m vrijdag inclusief wijn. Bij twee weken is dit 2x een aan -en afscheidsdiner en 10x lunch

 
Bij Volpension bovenstaande prijs plus 100 € bij 6 nachten en plus 200 € bij 13 nachten
Volpension is plus vier maal 25 euro te besteden in la Grande Maison.

Voor cursisten en reisgenoten die elders verblijven zijn de kosten voor het aan- en afscheidsdiner samen 90 euro en voor de 5 lunches ook 90 euro.
Schoonmaak kamers indien gewenst 1x in de 2 dagen.
 

 

Voorwaarden annulering


Na uw definitieve boeking ontvangt u van ons een bevestiging. U dient dan binnen 5 dagen 50% van de totale kosten aan ons over te maken plus de aministratikosten.(bij gebruikmaking van een vroegboekkorting dient het gehele bedrag per omgaande overgemaakt te worden. Het resterende bedrag dient uiterlijk 6 weken voor aankomstdatum bij ons binnen te zijn. In geval van annulering uwerzijds bent u naast de administratiekosten de volgende bedragen verschuldigd: Annuleren tot 60 dagen voor aankomstdatum: de aanbetaling, 50%.

Annuleren vanaf de 30ste dag (incl) vóór aankomstdatum: 100% van de totale arrangementskosten. Wij adviseren u dringend tegelijk met uw inschrijving een annuleringsverzekering of de vakantie-garantieverzekering af te sluiten. Bij onvoldoende aanmeldingen behoudt Artedu zich het recht voor het cursusarrangement tot twee weken van te voren te annuleren. De betaalde bedragen worden in dat geval gerestitueerd. Artedu is niet aansprakelijk voor enigerlei schade of letsel gedurende het verblijf op onze locaties en alle activiteiten, accommodatie en gastronomie, al dan niet in samenwerking, uitbesteed aan en uitgevoerd respectievelijk verzorgd door derden.


Kijk voor alle data en prijzen van de cursussen in Auvergne http://www.artedu.nl/nl/courses.asp?uid=7&typ=3&typ_id=8

FACEBOOK Like onze facebookpagina www.facebook.com/ArteduAuvergne en blijf op de hoogte van nieuwe kortingsacties. www.facebook.com/ArteduAuvergne

 

 

 

Chanteuges en la Grande maison  la gravieire Chanteuges foto www.artedu.nl  Charraix www.artedu.nl

 

In 1998 streek Artedu neer op een van de mooiste locaties in Zuid Auvergne voor het geven van haar cursussen. En la Grande Maison en Chanteuges met zijn Romaanse abdij en al eeuwen onveranderd landschap aan de rivier de Allier is en blijft een toplocatie waar kunst, cultuur, muziek en natuur zich samenvoegen met culinair genieten, schone lucht en vooral rust. Al bruist het er trouwens behoorlijk elke zomer van de creativiteit tijdens de cursussen tekenen/schilderen, fotografie, film, filosofie en schrijven, en stijgen de muziekcursisten naar grotere hoogten onder leiding van gepassioneerde en vooral professionele docenten, die alles uit je halen wat erin zit. Met een rijker gevoel naar huis, vol energie en nieuwe inspiratie.

GM fenetre 05  la Grande Maison B&B terrasse www.la-grande-maison.com  restaurant chambre d  chambre 1 detail fotgraaf ?  Tuin la Grande Maison chambre d

La Grande Maison in Chanteuges is al jaren geselecteerd uit vele chambre d´hotes in Auvergne en Frankrijk om te mogen staan in de ´guide de charme de beau Rivage´. Anoniem komt er iemand logeren en als ze het bijzonder genoeg vinden qua stijl, sfeer, eten, kamers, bediening etc. maken ze zich de volgende dag kenbaar en wordt je wel of niet opgenomen in dé gids voor de beste logies de charme in Frankrijk. Een hele eer en zeker een erkenning en voor de gasten een grote zekerheid.
Daarnaast is de plek waar de cursussen gegeven worden in Chanteuges zeker net zo bijzonder. Niet zomaar een dorpje in de bergen, nee, met zijn majestueuse Romaanse abdij met cloître van waaruit een adembenemend uitzicht over 'la Gravieire 'waar de rivier de Allier zich een weg baant langs de vulkanische basalten rotsen, neemt dit middeleeuwse dorp een belangrijke plaats in en zal het  binnenkort met het label´une des plus beau villages de France´ gekwalificeerd worden (een van de mooiste plaatsjes in Frankrijk).  Als een eiland gelegen tussen de Allier en de rivier de Desges waar de zalm zijn terrein weer aan het winnen is. Heerlijk zacht en schoon water op loopafstand van la Grande Maison, om in te zwemmen, maar ook om te kanoën, of wat spectaculairder met een rubberen vlot in het ruigere gedeelte van de Gorge stroomafwaarts te varen. Maar ook voor wandelaars een geweldige streek. Het landschap in groen, weelderig met bloemen in mei en juni en de Indian Summer in de herfts is adembenemend !

      Rosiere  
Het ligt niet ver van le Puy en Velay, volgens de Michelingids la ville le plus extraordinaire de France met zijn kathedraal met de zwarte madonna en de kapel bovenop een gigantische basalten rots midden in de stad. De route naar St Jaques de Compostella begint daar. Ook Chaise Dieu met zijn abdij en alom bekende klassieke muziekfestival is de moeite van het bezichtigen waard. En welk weggetje je ook in rijd, zuid, noord, west of oost, het afwisselende landschap en de dorpjes langs de rivier zijn allemaal even mooi . Vanwege die enorme afwisseling in het landschap rondom Chanteuges heeft Artedu deze locatie voor haar cursussen uitgezocht.
In alle rust in de schone lucht in de natuur schilderen, fotograferen of filmen. Inspiratie te over. Nog niet verpest door het massa toerisme. Je waant je terug in een andere tijd, maar dan wel met alle comfort van nu in La Grande Maison.

De gedegen cursussen worden gegeven door topdocenten die alles uit je halen wat mogelijk is en iedereen met een zeer bevredigend gevoel naar huis laten gaan.

Kortom een fantastische plek om vakantie te vieren, gelijkgestemde mensen te ontmoeten en te investeren in jezelf.

klik op een van de cursussen op de homepage en vindt alle informatie. En zijn er nog vragen? Bel gerust 0033 471740191 of in Nederland 0653191994 

 

 

             

 

2)LOGIES IN LA GRANDE MAISON (ook zonder cursus mogelijk)

 AVla Grande Maison chanteuges 01   AVGM Chambre Marthe Bregat 02   GM solle, salle restaurant 01   GM jardin tuin 2

Al onze accommodaties die in de cursusarrangementen worden aangeboden zijn ook zonder cursus te huur

Zie ook de tv reportage over la Grande Maison bij Actueel linksboven op de homepage.

TE HUUR ALS CHAMBRE D'HÔTE, BED & BREAKFAST of ALS GROEPS-en TRAININGSACCOMODATIE. 

lees meer...... 

 

3) TE KOOP 2 TE RESTAUREREN HUIZEN IN AUVERGNE, LANGEAC EN CHANTEUGES

          

Al onze accommodaties die in de cursusarrangementen worden aangeboden zijn ook zonder cursus te huur, uitgezonderd in La Ferté Milon.

Zie ook de tv reportage over la Grande Maison bij Actueel linksboven op de homepage.

TE HUUR ALS CHAMBRE D'HÔTE, BED & BREAKFAST of ALS GROEPS-en TRAININGSACCOMODATIE. 

lees meer...... 

 

3) TE KOOP 2 TE RESTAUREREN HUIZEN IN AUVERGNE, LANGEAC EN CHANTEUGES


Het enige departement in Frankrijk met een overweldigende natuur, Romaanse historie en cultuur, welke nog niet te toeristisch is en waar de huizen dus nog te betalen zijn. Al gaat het snel nu de autoroute van Parijs naar Nimes er is gekomen en mensen uit Marseille, de Côte d'Azur steeds meer naar de Auvergne komen in de zomer, vanwege de hitte en de drukte in het zuiden. De Parijzenaren en Zwitsers beginnen de Auvergne trouwens ook te ontdekken.
 
Een huis aan de voet van de Romaanse abdij in Chanteuges en een groot huis in het oudste straatje van Langeac aan de rivier de Allier. Een stenen wenteltrap, middeleeuwse kelders... Voor de prijs hoef je het niet te laten. Een tweede huis in ieders handbereik en een chambre d'hôte beginnen daar of een restaurantje? Ateliers en galerie? Het kan allemaal en zelfs met veel subsidie.
Rue de Boucherie oudste straatje in Langeac   Rue de Boucherie 17 Langeac    Rue de boucherie stenen wenteltrap 4 etages   Rue de Boucherie 16 Langeac stenen wenteltrap van 4 etages
 
 
Rue de Boucherie 16 in het centrum van Langeac, vraagprijs 65.000 euro Historisch pand waarvan dak al gerestaureerd, met gigantische middeleeuwse kelders, een stenen wenteltrap van 4 etages. mogelijkheden voor het maken van twee apppartementen van ieder 90m2 een restaurant met terras op overdekte binnenplaats. 

Auvergne La Grande Maison en de Cabane

Chanteuges, Gorges d'Allier, Haute Loire 80km ten zuiden van Clermont Ferrand, 40 km ten westen van Le Puy en Velay. 

1) La Grande Maison

AVla Grande Maison chanteuges 01   AVGM Chambre Marthe Bregat 02   GM solle, salle restaurant 01   GM jardin tuin 2

Artedu has 8 guestrooms in ‘La Grande Maison’. This house was fully renovated in 1998 and is next to the roman abbey of Chanteuges. Bright, spacious and antique designed guestrooms with marbled bathrooms. A cosy and elegant drawing room, modern art, old cellars, gardens and terraces. Tranquil and serene. Within walking distance of the river Allier. 35 -100 per room including breakfast.

The rooms

chambre 2 la grande maison

1. Daphnis et Chloé: bed 140cm (alcôve), fireplace, shower. 95 €

 

chambre 3 la grande maison

2. Pelleas et Mélisande: bed 140cm, fireplace, bath.  95 €

 
Kamer Eloïse et Abelard la Grande Maison 

3. Eloïse et Abelard: two single beds (120 cm), shower 95 €

 

Chambre la Grande Maison Cheherazade et shahriar

4. Chéherazade et shahriar: two single beds  (90cm), shower 95 €

 

Kamer La belle et la bête la Grande Maison 

5. La belle et la bête:  bed 140cm, bathroom with a shower shared with room 6. Toilet, kitchenette in the corridor 70 €

 

Kamer Louise de Lavallière la Grande Maison

6. Louise de Lavallière: single bed, bathrom shared with room 5. Toilet, kitchenet in the corridor  40 €
 

Kamer Tristan et Yseult la Grande Maison 

7. Tristan et Yseult:  bed 140cm, bathroom with a shower shared with room 8. Toilet, kitchenette in the corridor 70 €

 

 

Kamer la dame au caméliala Grande Maison                                                    

8. la dame au camélia: single bed, bathrom shared with room 7. Toilet, kitchenet in the corridor  40 €
 

 

2) La Cabane

le Cabane1   le Cabane 17   le Cabane31

Design-apartment, maximum 2 persons. 120 euro per night, 820 euro for one week (7 nights) 2400 euro for 3 weeks


Logeren in La Grande Maison al van. 45 euro per nacht tot 105 euro op een eenpersoonskamer met eigen badkamer  incl. ontbijt. Meer vragen bel gerust 0653191994

Auvergne La Grande Maison en de Cabane

Chanteuges, Gorges d'Allier, Haute Loire 80km ten zuiden van Clermont Ferrand, 40 km ten westen van Le Puy en Velay. 

1) La Grande Maison

AVla Grande Maison chanteuges 01   AVGM Chambre Marthe Bregat 02   GM solle, salle restaurant 01   GM jardin tuin 2

Artedu has 8 guestrooms in ‘La Grande Maison’. This house was fully renovated in 1998 and is next to the roman abbey of Chanteuges. Bright, spacious and antique designed guestrooms with marbled bathrooms. A cosy and elegant drawing room, modern art, old cellars, gardens and terraces. Tranquil and serene. Within walking distance of the river Allier. 35 -100 per room including breakfast.

The rooms

chambre 2 la grande maison

1. Daphnis et Chloé: bed 140cm (alcôve), fireplace, shower. 95 €

 

chambre 3 la grande maison

2. Pelleas et Mélisande: bed 140cm, fireplace, bath.  95 €

 
Kamer Eloïse et Abelard la Grande Maison 

3. Eloïse et Abelard: two single beds (120 cm), shower 95 €

 

Chambre la Grande Maison Cheherazade et shahriar

4. Chéherazade et shahriar: two single beds  (90cm), shower 95 €

 

Kamer La belle et la bête la Grande Maison 

5. La belle et la bête:  bed 140cm, bathroom with a shower shared with room 6. Toilet, kitchenette in the corridor 70 €

 

Kamer Louise de Lavallière la Grande Maison

6. Louise de Lavallière: single bed, bathrom shared with room 5. Toilet, kitchenet in the corridor  40 €
 

Kamer Tristan et Yseult la Grande Maison 

7. Tristan et Yseult:  bed 140cm, bathroom with a shower shared with room 8. Toilet, kitchenette in the corridor 70 €

 

 

Kamer la dame au caméliala Grande Maison                                                    

8. la dame au camélia: single bed, bathrom shared with room 7. Toilet, kitchenet in the corridor  40 €
 

 

2) La Cabane

le Cabane1   le Cabane 17   le Cabane31

Design-apartment, maximum 2 persons. 120 euro per night, 820 euro for one week (7 nights) 2400 euro for 3 weeks


 

 

 

 

 

 

Meer foto's: logies, locaties, cursussen, expositie vorige jaren


Reclamebureau