Nederlands
English
Francais

      
Home
NIeuws
Te  huur Vakantie cursussen Berdijfsuitjes
fotoboek expositie
info / contact/ reserveren
werken bij Art edu

PERSBERICHTEN
EIGEN HUIS&INTERIEUR
EN FRANCE
PALET
ELLE WONEN
MASSIF CENTRAL
FRANSE TV REPORTAGE la Grande Maison
PSYCHOLOGIES mrt 2011
NEST WONEN Parel in de Auvergne
EN ROUTE dec. 2010
VIVRE AU VERT Sébastien Siraudeau
FD Interview bijlage financieel dagblad jan 2010
TE GAST BIJ APERITIVO
VERS L'AVENIR 27
ARIADNE AT HOME
PERSBERICHT ARTEDU 20 JAAR IN 2009
Artikel Feestelijk Zakendoen, juni 2000
ANWB Kampioen dec. 1996
Incentive Travel International, december 2000
Auvergne in teken van Artedu
'De consultant en zijn houtskoolschets'
EVENT & IMAGE, april 2000
VTWONEN 1999
SEASONS juli/aug 1999
Algemeen Dagblad 1977
Volkskrant 4 mei 96
TESTIMONIALS ARTEDU EN LA GRANDE MAISON
INTERESSANTE SITES
M. DER KINDEREN

PERSBERICHT ARTEDU 20 JAAR IN 2009

Artedu bestaat dit jaar 20 jaar.

        


In 1989 streek Artedu neer boven op een vulkanische berg in de Auvergne. De Romaanse abdij van Chanteuges was en is nog steeds het unieke decor van onze cursussen. In 1998 kwam daar La Grande Maison bij, een schitterend huis gebouwd op een kapel uit de 12de eeuw, waar inmiddels al menig cursisten en andere gasten geslapen hebben als een roos, gegeten als god in Frankrijk en genoten hebben van de rust en de bijzondere ambiance als we de gastenboeken er op nalezen.
Begonnen met teken/schildercursussen groeide Artedu uit tot een van de grootste organisaties op gebied van creatieve cursussen in Frankrijk. Uitgebreid met cursussen fotografie, culinaire cursussen, schrijven, filosofie en diverse muziek en zangworkshops. Op steeds meer locaties zoals  St Valery sur Somme in de Côte Picarde, een Loire-chateau, Ile de France, Dordogne, Pyreneën en de Provence bood Artedu haar cursussen aan. Later kwamen daar nog bedrijfsarrangementen in Frankrijk en Nederland bij.
In de 20 jaar van haar bestaan kreeg Artedu en La Grande Maison alle aandacht in belangrijke tijdschriften, kranten en woonbladen. Onlangs is er een reportage gemaakt door de Franse tv, te zien op You Tube via onze site.


2009? De Auvergne blijft als locatie het meest aantrekkelijk. Steeds meer concentreert Artedu zich op deze nog steeds zeer bijzondere plek omringt door schitterend ongerept natuurschoon. Er gaan de hopelijk komende jaren meer gastenkamers komen in nog te restaureren huizen in de oude straatjes van Chanteuges, zoals de al grestaureerde studio ‘La Cabane’ (de geitenstal getransformeerd tot designappartement) en het is de bedoeling dat er woonwerkruimten komen voor kunstenaars, schrijvers en musici die zich hier zouden willen vestigen of een paar maanden per jaar zouden willen werken.

Ook zijn er plannen om elk jaar op een andere locatie voor de schilders en fotografiecursisten een speciaal weekje te oraniseen. Granada? Coulioure? Italie? Dit jaar nog een keer op de oude vertrouwde prachtige plek in St. Valery sur Somme aan de NW kust van Frankrijk in september van 6 tot 12 september.

Maar het allerbelangrijkste in die 20 jaar waren alle fantastische mensen die ik via Artedu heb mogen ontmoeten zoals de inmiddels duizenden cursisten, vele gasten en docenten. Aan vele heb Ik zeer dierbare herinneringen en het is hun enthousiasme die me jaar op jaar deden besluiten toch vooral met Artedu door te gaan. 

Marloes der Kinderen
 

Korting 20 jarig bestaan  

Om cursisten in het Franse zonnetje te zetten geeft Artedu dit jaar aan elke twintigste cursist(e)  20% korting, aan elke vijftigste cursist(e) 50 % korting op de cursus en elke  honderdste cursist(e) krijgt de cursus gratis.

 

Tekst over de inhoud en werkwijze van de cursus zijn bij Artedu op te vragen. Alsook professioneel fotomateriaal.

Reclamebureau