Logo webdesign cms Artedu Nederlands
English
Francais

Accueil
Nouvelles
A louer Stages de vacances Formations / Seminaires
photos l'exposition
Info / Contact / Reservations
Emplois vacants

*
DESSIN ET PEINTURE
PHOTOGRAPHIE
CINEMA/VIDEO.
CHANT Vocal coaching et songwriting
SAXOPHONE
GUITARE
KLEZMER & MUSIC JIDDISCH
DESSIN ET PEINTURE A AMSTERDAM
DESSIN ET PEINTURE EN FRANCE
Auvergne (Haute-Loire 43)
Le Cours Professeurs Logis/Repas/Accueil Environs/Activités Dates/ Prix


DESSIN ET PEINTURE EN FRANCEDESSIN ET PEINTURE EN FRANCE

 

 cursus tekenen schilderen www.artedu.nl auvergne annemarie cursus tekenen schilderen www.artedu.nl auvergne annemarie1

Tekenen schilderen op locatie in Auvergne van mei tot november

Talent niet nodig!
Een intensieve en gedegen cursus voor iedereen die zich serieus in het medium tekenen, schilderen wil verdiepen en heel snel vorderingen wil maken. Voor wie met een meerwaarde en een rijker gevoel naar huis wil gaan en nog jaren vooruit kan met al het geleerde. Met zeer professionele docenten met lange ervaring in het les geven en goed ingewerkt in de reeds 19 jaar zeer gewaardeerde lesmethode van Artedu.
Het doel van deze cursus of workshop is u op een ongecompliceerde manier te leren omgaan met verschillende materialen en technieken en u door een intensieve individuele begeleiding te laten ontdekken wat er allemaal meer, anders en op verschillende manieren te zien is. Dit proberen we te realiseren door bezig te zijn met licht, kleur, vorm en ruimte, zonder dat we uw eigen uitdrukkingsvormen geweld aan willen doen. Tevens zal uw visie op kunst meer ontwikkeld worden.
De cursus is bedoeld voor beginners, gevorderden en de semi professionele kunstenaar.
Om de echte beginner een goede basis te geven heeft Artedu een speciale lesopbouw ontwikkeld. Via de inmiddels allom gewaardeerde introductieles wordt u al snel over een drempel heen geholpen. Niet alleen voor nieuw-komers bij Artedu, maar ook voor gevorderden een verrassende eerste lesochtend. Een eye-opener. Beginners komen erachter dat talent niet echt nodig is. Dat het gewoon even omschakelen is en door iedereen te leren. Bij waarnemend tekenen een kwestie van tekenen wat je ziet en niet wat je weet. Vaak is het meer afleren dan aanleren. Onze manier van kijken bedot ons maar al te vaak. We zitten nu eenmaal vol clichés. Artedu leert u de manier van kijken aan zoals kunstenaars kijken (Matisse, Schiele, Picasso, Rembrandt en vele andere vernieuwende kunstenaars uit de geschiedenis). En dan is tekenen, zelfs perspectieftekenen, geen enkel probleem meer. Geen ingewikkelde lessen over verdwijnpunten, wat vaak tot frustratie kan leiden bij de cursisten. Niet nodig zegt Artedu. Door de lesopbouw bij Artedu gaat anders kijken en goed tekenen boven verwachting snel zodat we alle aandacht daarna aan het schilderen kunnen geven. U leert dat het gaat om het schilderij en niet om wat het voorstelt, dat het gaat om de eigenheid in een werk en niet om de perfectie. Perfectie ontroerd maar zelden. Kijk voor de resultaten in het fotoboek.
Er wordt voornamelijk gewerkt rond het thema landschap. Dit doen we elke dag op een andere, rustige locatie, die zorgvuldig uitgezocht is en aansluit bij wat we die dag qua techniek en zienswijze behandelen. Bij minder goed weer werken we in het atelier. We besteden dan voornamelijk aandacht aan portret en verbeeldend werken. Er wordt met de volgende materialen gewerkt: houtskool, conté of siberisch krijt, Chinees penseel en inkt, acryl- en aquarelverf. U kunt echter ook kiezen voor pastel of olieverf. We starten elke morgen met een korte kunst-beschouwelijke uitleg. We nemen u mee van de lijn-tekeningen van Egon Schiele, naar de penseelstreken van Japanse kunstenaars en van het versterkend kleurgebruik van de Fauvisten naar de snelle schetsen van Dufy of Emil Nolde. Er zijn veel kunst- boeken, die voor iedereen ter inzage liggen.
Vanwege het licht en de rust werken we (van maandag t/m vrijdag) 's ochtends van 9.00 tot 13.00 uur, onderbroken door een koffiepauze. Voordat de lunch op locatie wordt bezorgd, sluiten we de ochtend af met een gezamenlijke evaluatie ofwel een werk- bespreking.
Om u een optimale begeleiding te kunnen garanderen, wordt er gewerkt in kleine groepjes van maximaal 12 personen. Bij 3 of 4 cursisten gaat de cursus ook al door.
Voor cursisten die al eerder een cursus hebben gevolgd in de Auvergne zijn er vervolgopdrachten of kan men deelnemen aan de cursus individueel schilderen. Beginners en nieuwkomers bij Artedu raden wij aan om twee weken te komen, aangezien de cursusopbouw hier op gebaseerd is (een week wordt door cursisten meestal als te kort ervaren).
De cursus wordt aan het einde van de twee weken afgesloten met een expositie.

De materialen
Bij de prijs van de cursus inbegrepen is het gebruik van: tekenplanken, veldezels en aquarelleertafeltjes. Tevens heeft Artedu voor iedere cursist een speciaal krukje gereed staan, met, heel praktisch, een tas en opbergdoos gevuld met potloden, kneedgum, krijt, houtskool, enkele kwasten en waterbekers, mengbordjes en een koffiebeker. Als u nog niet in het bezit bent van goede schildermaterialen, dan bieden wij u de mogelijkheid per dag een palet verf bij ons te kopen, zodat u eerst wat kunt experimenteren alvorens tot aanschaf over te gaan. Mocht u zelf in Nederland het een en ander aan willen schaffen, dan raden we u aan dat in ieder geval bij de vakhandel te doen. Let er echter wel op dat u de juiste kleuren aanschaft. Wat betreft de acryl- en aquarelverf neemt u in ieder geval de volgende kleuren mee: citroengeel, cadmiumgeel (of azogeel, cadmiumrood licht (of naftolrood), karmijnrood, ultramarijn blauw, kobaltblauw (eventueel, indien u twee weken komt, ook nog Pruisisch blauw en gebrande omber) en in ieder geval een grote tube titaan wit (niet bij aquarel). Verder is het aan te raden een groot japans penseel of frans aquarelleerpenseel van min. 1,50 cm dikte  (met een spitse punt en dikke buik) mee te nemen en wat schilders-afplakband (tesa crêpe). Papier kunt u ter plaatse, in het atelier, tegen kostprijs betrekken. Olieverf: het is prima als u tijdens de cursus hiermee wilt werken; besef wel dat olieverf een vrij lange droogtijd heeft. Met sneldrogende verf (acryl) kunt u zich meer bezig houden met de verschillende zienswijzen en studies, die uiteindelijk leiden tot kwalitatief betere werkstukken. Het is raadzaam een tekenmap (60 x 70 cm) mee te brengen. Ook deze is bij ons ter plaatse aan te schaffen.
Meer informatie over deze  Artedu schildervakantie? Klik voor logies, omgeving, data/prijzen op de knoppen bovenaan deze pagina


DESSIN ET PEINTURE EN FRANCE

Reclamebureau