GITAAR

Gitaarcursus in Frankrijk Zuid-Auvergne/RhoneAlpes 

AV gitaar 2   gitaarlessen Frankrijk 

geen gitaarcursus dit jaar

 

Waar?

Op een schitterende locatie in de Auvergne waar u zich terugwaant in de tijd, aan de voet van de Romaanse abdij van Chanteuges waar u kunt logeren 'in La Grande Maison'. Een schitterend gerestaureerd huis gebouwd op een 12de eeuwse kapel met restaurantje en terrassen waar het heerlijk dineren is en u uitzicht heeft op de Desges. In de ochtend de cursus en 's middags na een overheerlijke picknick aan de rivier of boven op de berg alle vrijheid om te relaxen, te wandelen, te zwemmen, kanoŽn, golfen, of cultuur op te snuiven. Meer over de logies etc. klik hierboven aan deze pagina op de knoppen

Workshop gitaar.

Deze week is geschikt voor zowel de beginnende als de meer gevorderde gitarist. Op een afwisselende manier leert u de basisvaardigheden op de gitaar, op uw eigen niveau in uw eigen tempo. U leert eenvoudige melodieŽn spelen, maar ook verschillende begeleidingsstijlen van liedjes aan de hand van akkoorden (verschillende slagjes en tokkels). Naast het notenschrift is er het zogenaamde alternatieve, zeer eenvoudige tabulatuur-systeem, waardoor u zich direct kunt bezighouden met gitaarspelen i.p.v. met het Ďcomplexereí noten lezen. Individuele studiemomenten wisselen we af met samenspel. Ook maken we gebruik van begeleidingstapes met drums en bass-partijen. Plezier in het muziek maken, staat centraal in deze cursus, vandaar dat u vanaf het begin zoveel mogelijk werkt met eenvoudige en aansprekende popnummers.

Ook cursisten die meer willen weten van de praktische en theoretische achtergrond van het pop/jazz musiceren zijn hier welkom. Voor gevorderden bestaat de cursus uit het uitbreiden van de akkoordenkennis, drie-, vier- en vijfklanken en het improviseren middels toonladders. Improviseren zal uiteindelijk niet meer zijn dan het hanteren van een paar simpele regeltjes. Timing, interpretatie, toonvorming en het samenspel komen tegelijkertijd aan de orde. Naast de hierboven genoemde onderwerpen zijn tal van individuele accenten mogelijk. Voor de gevorderden geniet het hebben van een staalsnarige (of elektrische) gitaar de voorkeur.

Bent u niet in het bezit van een gitaar, dan is het mogelijk er een bij Artedu te huren.

Twee nachten bijboeken in la Grande Maison ivm het gitaarfestival van 13 t/m16 juli is mogelijk

De gitaarcursussen worden gehouden van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12.30 uur of van 9.30 u tot 12.30 u. De presentatie is op vrijdagavond.

logies, omgeving, data/prijzen klik op de knoppen bovenaan deze pagina