Nederlands
English
Francais

      
Home
NIeuws
Te  huur Vakantie cursussen Berdijfsuitjes
fotoboek expositie
info / contact/ reserveren
werken bij Art edu

FRANKRIJK
AUVERGNE INCENTIVES BEDRIJFSUITJE
AUVERGNE CREAMtraining, authentiek leiderschap
TOT DE KERN persoonlijke ontwikkeling door beeldend werk
´Verslaafd aan liefde´Jan Geurtz
Auvergne CREAMtraining 'ZELFMANAGMENT'
Auvergne CREAMtraining TEKEN EN BETEKENIS
Côte Picarde
la Ferté Milon
QUANTUM LEAP
Gordes Culinair
La Cadière d'Azur Culinair
Avignon Culinair
NEDERLAND BELGIE


Optie / Boeking

AUVERGNE INCENTIVES BEDRIJFSUITJEAUVERGNE INCENTIVES BEDRIJFSUITJE

Rijker thuiskomen

Een bedrijfsuitje, een training, een seminair, een bijeenkomst of brainstormdagen bij Artedu, vergeten doet men het niet gauw. Als incentive is een van onze cursusarrangementen uitermate geschikt, een cadeau waarbij je iemand de wereld anders laat ervaren, anders leert zien, iets waardoor de gever nooit vergeten wordt, omdat deze ervaring hem zo'n stuk 'rijker' heeft gemaakt.

AVla Grande Maison chanteuges 01    GM Cave 07    GM terras 02    GM solle, salle restaurant 01  

Op een van de meest boeiendste locatie in de Auvergne bieden we u en u relaties naast een als 'god in Frankrijk gevoel', rust, natuur, cultuur, sportieve en creatieve activiteiten, uiteraard heerlijk Frans eten met goede wijn en de bijzondere intieme huiselijke franse sfeer van het 15de eeuwse 'La Grande Maison' (www.la-grande-maison.com)

 

Uw creativiteit

    pick-nick na de cursus

tekenen/schilderen

Naast dat u al in enkele uren bijvoorbeeld leert fotograferen of tekenen, schilderen en anders kijken, kunnen we, al naar gelang de doelstelling van uw bedrijfsuitje, deze workshop dieper ingaan op de relatie tussen de bewustwording van dit creatieve proces en uw werk. Kunstbeschouwing en gezamenlijke procesevaluatie krijgen een belangrijke plaats in deze workshops. Creërenderwijs kunnen de volgende items naar boven komen: aandacht - afstand nemen - flexibiliteit - originaliteit - vertrouwen in eigen kunnen en dat van anderen - loslaten van clichés - relatie denken en voelen - inzicht - anders waarnemen - teambuilding - non verbale communicatie - tegenslagen als leermogelijkheid zien - etc.

U kunt kiezen uit de volgende workshops:

Right-braintekenen:

via een speciale tekenmethode ervaart u de overgang van uw analytische linkerhersenhelft naar uw intuïtieve en creatieve rechterhersenhelft. En deze hersenhelft blijkt goed in tekenen te zijn. Door activering van de rechterhersenhelft leert u al in een paar uur portrettekenen/schilderen zoals Matisse of Schiele. Door het portretteren van elkaar, waarbij je elkaar eens op een compleet andere manier aankijkt, leer je elkaar op een andere manier kennen. De resultaten zijn heel verhelderend. Een echte eye-opener.

Model tekenen/schilderen:

tekenen en schilderen naar een naaktmodel, spannend en toch heel gewoon. Een samengaan van linker- en rechterhersenhelft. Via right-braintekenen leert u vrij snel de juiste verhoudingen en maakt u al gauw snelle karaktervolle schetsen (dus met hoofd, hart en hand). Door afstand te nemen en uw rationele analytische vermogens evalueert u de tekening, verbetert waar nodig, of stopt u op het juiste moment.

Teampainting:

teamwerk gevraagd, om een groot schilderij tot een eenheid te brengen, maar ook plaats voor eigen inbreng, idee en creativiteit, durf en saamhorigheid. Het kunstwerk als statement van uw onderneming. Het schilderij zal nog vaak onderwerp van gesprek zijn. Een doek vol met ideeën, verwachtingen, statements en herinneringen.

Buitenschilderen:

wie buiten schildert moet snel zijn, intuïtief, keuzes maken, het licht verandert voortdurend. Pak de essentie van wat je ziet, leg iets van jezelf in het werk, jouw zienswijze. Fauvistisch schilderen, of ingetogen als een Japans kunstenaar, abstraheren, aandacht, het besef dat je deel uitmaakt van die natuur. Een verfrissende ervaring.

 

 

Jazz zangimprovisatie

avjazz_2 avjazz_1

Waarom zingen in een groep? Of je dat nu doet zonder of met dirigent, je hebt altijd te maken met communicatie, samenwerking, omgaan met leiding, luisteren en reageren, emotie, elkaar ruimte geven en ruimte nemen, experimenteren. Zingen is altijd communiceren. Je brengt een boodschap over, een gevoel. Tekst, muziek, ritme en klankkleur vertellen het verhaal dat jij wilt overbrengen. In principe kan iedereen zingen. Samen zingen versterkt de samenhang van de groep en werkt tegelijk enorm ontspannend. Zingen is tenslotte ook veel plezier beleven.

De workshop Circlesongs

legt de nadruk op improviseren met zingen. Dus veel creativiteit en durf tijdens de groepsimprovisatie.

De workshop Vocal Orchestra:

besteedt veel aandacht aan samenzang zonder dirigent; de groep zorgt zelf voor close harmony en het juiste ritme. -De workshop Vocal Performance is gericht op het solo zingen. Het accent ligt op persoonlijke interpretatie en presentatie van een lied.

 

fotografie

Een gedegen fotografiecursus waardoor u de wereld met andere ogen gaat zien, of werken naar een bepaald thema. Enkele voorbeelden: U gaat uw collega fotograferen en laten poseren zoals u hem ziet. En u maakt een foto van uzelf met de zelfontspanner in het decor en in de houding zoals u graag gezien zou willen worden. Of het hele team gaat op de foto. Maar dan als enscenering van een bekend schilderij (de Nachtwacht, de Staalmeesters, of een ander allegorisch schilderij wat bij uw bedrijf of instelling past). Waar het om gaat is de voorbereiding. Het team bepaalt de compositie van de foto. Wie is welke persoon en waarom (de symbolische waarde van de stand van de persoon etc.). Van te voren wordt hier uitvoerig over nagedacht en worden de attributen, kleding etc. verzameld. Vervolgens maakt u gezamenlijk de foto. Aan de hand van uw aandachtspunten stellen we het programma samen.

 

creatief schrijven

Het doel van de cursus is het vergroten van uw 'zeggingskracht' door te spelen met taal, verhaalstructuren en met de opbouw van het verhaal. Laat u hierbij inspireren door het prachtige landschap, de natuur, uzelf en uw medecursisten. Eigen teksten zijn de doelstelling van de cursus, die zich voornamelijk in de ochtend afspeelt. Het eindresultaat kan een 'bundeltje' zijn met verhalen. Geoefend wordt het 'associatief' omgaan met de taal als materiaal. Het voorlezen van een verhaal en het voordragen komen ook aan de orde. Dan bent u de lezer, dan weer de luisteraar (taal als communicatiemiddel met jezelf en met de ander). De cursus is bedoeld voor iedereen met het verlangen om te leren schrijven. Voor zowel de beginnende als voor de gevorderde schrijver valt hier veel te halen. U vindt in Chanteuges de rust en de sfeer voor het schrijven.

 

Uw sportiviteit

 

fysieke training

Het bevorderen van de gezondheid en de fitheid van de individuele werknemers. Zo ontstaat er een teamgevoel. Samen sporten schept een band en daardoor vervagen de hiërarchische verschillen. De directe omgeving biedt verschillende mogelijkheden op sportief en cultureel gebied. Wij kunnen het volgende voor u organiseren:

Paardrijden diverse tochten door de bergen.

Kanoën verschillende mogelijkheden qua afstand, moeilijkheidsgraad en bezienswaardigheden langs het parcours.

Rafting op een rubbervlot de Allier afzakken van Monistrol tot Prades. U komt door stukken natuurgebied die op een andere manier onbereikbaar zijn.

Wandelen met een gids van het Syndicat d'Initiative of zelf aan de hand van uitgebreide wandelkaarten.

Mountainbiken langs apart uitgezette routes.

Vliegvissen op forel in de Allier (alle categoriën).

Abseilen, survival

Tennissen er zijn goede tennisbanen in Langeac (5km.)

Golfen op ongeveer 20 km. van Chanteuges.

 

Uw smaak

 

culinair

Met de groep maakt u een diner klaar. Uw eten haalt u niet in de supermarkt, maar bij de boer. Een project, waarbij veel creativiteit gevraagd wordt. Maar koken onder leiding van een Meesterkok kan ook. Artedu beschikt over een goede kookstudio in de sfeervolle kelder van La Grande Maison

 

Uw verbazing

 

De omgeving

Chanteuges, Haute-Loire, Georges d'Allier, Zuid Auvergne. Het gebied direct rond Chanteuges is in december 1997 geclassificeerd als 'Pays d'Art et Histoire'. Er bestaan slechts 15 andere gebieden in Frankrijk die dit etiket mogen dragen. Of u nu door de stille vallei van de Desges wandelt of van een koel drankje geniet op een van de gezellige terrasjes van Langeac (5 km. van Chanteuges), u zult zich terecht verbazen over het feit dat deze vulkanische streek zijn puurheid en rust heeft weten te bewaren. Het is een van de gebieden van Europa met de schoonste lucht, waarin u letterlijk en figuurlijk op adem kunt komen. Voor een bedrijfsevenement bijzonder. Hier is nog echte slite te vinden. En stil staan in en omgeving waar de tijd lijkt te zijn stilgestaan kan heel verhelderend werken. De Middeleeuwse dorpjes, die duidelijk de sporen dragen van mediterrane invloed, veroveren ieders hart. De directe omgeving van Chanteuges met de rivier de Allier biedt alle mogelijkheden op sportief gebied en de Romaanse bouwkunst nodigt uit tot verdieping. En voor wie de rust teveel wordt is er de spectaculaire plaats Le Puy, dat op circa 40 km. van Chanteuges ligt en bekend is om zijn enorme kegels van vulkanische oorsprong, zijn 12e eeuwse kathedraal en verschillende musea (o.a. het museum 'Crozatier'). Er is een schitterend golfterrein met uitzicht op Le Puy op 20 km van Chanteuges. Welke kant u ook opkijkt, het is even schitterend en verrassend. Het bijzondere van Chanteuges, de standplaats van de cursus, is de abdij die majestieus boven op de basaltrots is gebouwd. Dit bouwwerk vertegenwoordigt alle stijlen in zich inclusief alle overgangsstijlen van Romaans tot Gotisch. Het uitzicht is fantastisch. Een stenen pad leidt naar naar La Grande Maison, de ateliers en presentatieruimten in de oudste straatjes van het dorp aan de voet van de abdij.

 

Uw thuisvoelen en er toch zo helemaal uit zijn

 

Accomodatie

Een klein gezelschap

GM. La Grande Maison

In het smalle en oudste straatje van Chanteuges aan de voet van de abdij kunt u logeren in 'La Grande Maison'. Een groot, onlangs gerestaureerd, sfeervol huis uit de 15de eeuw met 9 kamers, 5 kamers met eigen badkamer en toilet. Deze kamers zijn ruim en licht. Elke kamer heeft een eigen sfeer, originele plafonds en oude houten vloeren, sommige kamers met alkoven en open haard. De kamers zijn ingericht met gerestaureerde antieke meubels. De lampen zijn ontworpen en vervaardigd door kunstenaars. De moderne strakke badkamers zijn met marmer en dolomiet betegeld. Italiaanse kranen verbinden, qua vormgeving, perfect oud en modern. In het restaurant onder het huis in de voorheen 11de eeuwse kapel wordt het ontbijt geserveerd. Het huis heeft verschillende priveterrassen en een omsloten tuin. Er komt nagenoeg geen verkeer in het doodlopende straatje, hooguit enkele voetgangers.

9 x 1 pkm.

of 5 kamers met tweepersoonsbed

2 kamers met 2 eenpersoonsbedden

2 kamers met 1 bed.

1 studio met tweepersoonsbed

prijzen kamers vanaf 45 tot 130 euro inclusief ontbijt

 

een groot gezelschap

Groepen tot 40 personen worden tevens ondergebracht in andere chambre d hôtes en hotels.

Uw weg er heen

 

Bereikbaarheid


Per auto:
A: Luik, Dijon, Lyon, St. Etienne, Le Puy, in Le Puy richting Clermond Ferrand, Langeac, Chanteuges.
B: Parijs, Orléans richting Bordeaux, Clermond Ferrand, richting Le Puy, Langeac, Chanteuges.


Per trein:
Parijs-Gare de Lyon, Langeac (5 km. van Chanteuges).


Per TGV:
Rechtstreekse verbinding Brussel-Lyon, TGV-St.Etienne, huurauto of trein naar Le Puy en Langeac.


Per vliegtuig:
A: Parijs-Orly naar Le Puy
B: Amsterdam naar Clermond Ferrand
C: Brussel naar Clermond Ferrand
D: Amsterdam naar Lyon
E: Lijnvlucht of vliegen van en naar elk vliegveld van uw keuze met Global5000

 

Voorbeeld arrangementen

 

Arrangement 'Campagnard'

maximaal 60 personen.

Aankomst: dag 1 in de middag.

Vertrek: dag 5 na het ontbijt.

3 ochtenden Artedu workshop naar keuze koffie, thee tijdens cursus 

lunch, picknick 3 x op lokatie

4 overnachtingen op basis van 2 persoonskamer 2** en 3***, ontbijt,  4 gangen aankomstdiner op de eerste dag, inclusief aperitief, koffie, thee. Afscheidsdiner op de laatste dag, inclusief aperitief, koffie, thee.

Een excursie

Extra sportieve activiteit mogelijk.

Prijzen op aanvraag bij Artedu.

 

Arrangement 'Bourgeois'

maximaal 32 personen

Aankomst: dag 1 in de middag.

Vertrek: dag 5 na het ontbijt.

3 ochtenden Artedu workshop naar keuze, koffie, thee tijdens cursus 

lunch, picknick 3x op lokatie,

4 overnachtingen op basis van 2 persoonskamer 3*** en 4**** , ontbijt 

4 x 4 gangendiner eventueel op verschillende locaties inclusief wijn, aperitief en digestief

een excursie

sportieve activiteit

Prijzen op aanvraag bij Artedu.

 

All in Cream-Arrangement

maximaal 60 personen. Actief, creatief, sportief, en managmentdevelopment in een totaalarrangement van een week weekarrangement van 7 overnachtingen; aankomst zaterdag, vertrek zaterdag.

9 cursus-/trainingsdagdelen; creatief, managment- en fysieke/sportieve trainingen, koffie, thee tijdens de cursus

7 overnachtingen op basis van 2 persoonskamer 2** of 3*** en 4****, ontbijt

picknick 6 x op locatie

4 gangen aankomst- en afscheidsdiner inclusief aperitief

1 diner special

excursie

Meer informatie bij Marloes der Kinderen Artedu

0653191994 of FR 0033471740191 of 003320386777 Prijzen op aanvraag bij Artedu.

 


AUVERGNE INCENTIVES BEDRIJFSUITJE

Reclamebureau