Nederlands
English
Francais

      
Home
NIeuws
Te  huur Vakantie cursussen Berdijfsuitjes
fotoboek expositie
info / contact/ reserveren
werken bij Art edu

FRANKRIJK
AUVERGNE INCENTIVES BEDRIJFSUITJE
AUVERGNE CREAMtraining, authentiek leiderschap
TOT DE KERN persoonlijke ontwikkeling door beeldend werk
´Verslaafd aan liefde´Jan Geurtz
Auvergne CREAMtraining 'ZELFMANAGMENT'
Auvergne CREAMtraining TEKEN EN BETEKENIS
Côte Picarde
la Ferté Milon
QUANTUM LEAP
Gordes Culinair
La Cadière d'Azur Culinair
Avignon Culinair
NEDERLAND BELGIE


Optie / Boeking

Avignon CulinairAvignon Culinair

Avignon, achter het Palais du Pape in het meesterlijk gerestaureerde hotel La Mirande een luxe verblijf, voortreffelijk eten of zelf aan de slag in de keuken met franse meesterkkoks.

- de cursus

- de omgeving/logies

- de bereikbaarheid 

 

De cursus

In de originele 19e eeuwse keuken, waarvan iedereen onmiddellijk roept "zo'n keuken wil ik ook", leert u de geheimen van het Provençaalse koken, maar ook van de wereldwijde keuken kennen. U werkt onder leiding van vooraanstaande meesterkoks uit de directe omgeving. Ieder met zijn eigen specialiteit. Een groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers. Maar ook bij 6 personen gaat deze cursus al door. U kunt een ochtend-, middag- en avondcursus volgen. Iedere deelnemer werkt actief mee aan het bereiden van de gerechten. Ter afsluiting schuift u aan bij een grote, sfeervolle tafel waar u uw gerechten onder het genot van een goed glas wijn kunt proeven. Iedere deelnemer mag een gast aan tafel uitnodigen; dus reisgenoten zijn welkom.

Het verblijf en de omgeving

Hotel de la Mirande Hotel de la Mirande Hotel de la Mirande Hotel de la Mirande 

Een culinaire cursus in het oude centrum van Avignon. U volgt deze cursus in de keuken van het statige hotel La Mirande ****. Ten tijde van de pausen van Avignon was dit gebouw het paleis van de kardinaal. Het ligt niet voor niets in de schaduw van het oude Palais des Papes. De architect Mignard toverde het paleis in de zeventiende eeuw om in een 'hotel particulier'. Gesitueerd in een rustige straat en beschermd tegen het gedruis van de stad biedt het hotel de comfortabele elegantie van een 18e eeuws authentiek interieur. U treft er schitterende salons aan, vitrinekasten met porselein van Napoleon |||, met de hand beschilderd behang, Chinese tapijten, oude plavuizen en een omsloten tuin met terrassen. U proeft er de kwaliteit van het leven van weleer. Het gebouw is beschermd als 'monument historique'.

LM. La Mirande:
Wie in dit bijzondere viersterrenhotel wil verblijven, dient ruime tijd van te voren te reserveren. U kunt de cursus volgen zonder in dit hotel te hoeven verblijven.

SL. Cloître St. Louis: Een zeer apart en modern viersterrenhotel in een voormalige abdij op loopafstand van La Mirande. Het hotel ligt in het oude centrum van Avignon.

Andere verblijfsmogelijkheden op aanvraag.

Bereikbaarheid

Per auto:
Autoroute du soleil E15 tot aan Orange, daarna de E714 tot aan Avignon (bij boeking ontvangt u een gedetailleerde routebeschrijving).

Per trein:
Nederland tot Parijs (Thalys), Parijs tot Avignon (TGV); rechtstreeks van Brussel naar Avignon met de TGV.

Per vliegtuig:
Lijnvlucht of vliegen van en naar elk vliegveld van uw keuze met 'FLY YOU'.
Eindhoven - Charles de Gaulle (Parijs), overstappen Orly (Parijs) - Avignon.

Data en totaalbeeld prijs

Data en prijzen voor groepen op aanvraag.

 

Neem contact op met Artedu voor de exacte prijzen en een arrangement op maat.

Marloes der Kinderen 020-3373209 of 0653191994 of tussen mei en oktober 0033471740191 of mail naar mail@artedu.nl


Avignon Culinair

Reclamebureau