Nederlands
English
Francais

      
Home
NIeuws
Te  huur Vakantie cursussen Berdijfsuitjes
fotoboek expositie
info / contact/ reserveren
werken bij Art edu

FRANKRIJK
AUVERGNE INCENTIVES BEDRIJFSUITJE
AUVERGNE CREAMtraining, authentiek leiderschap
TOT DE KERN persoonlijke ontwikkeling door beeldend werk
´Verslaafd aan liefde´Jan Geurtz
Auvergne CREAMtraining 'ZELFMANAGMENT'
Auvergne CREAMtraining TEKEN EN BETEKENIS
Côte Picarde
la Ferté Milon
QUANTUM LEAP
Gordes Culinair
La Cadière d'Azur Culinair
Avignon Culinair
NEDERLAND BELGIE


Optie / Boeking

Côte Picarde Côte Picarde

Op slecht 4 uurtjes rijden van Nederland, in St Valery sur Somme aan de schitterende baai aan de NW kust van Frankrijk. Vergaderfaciliteiten en diverse workshops en sportieveactiviteiten.

- de workshops

- de omgeving

- de accomodatie

- de bereikbaarheid

- voorbeeldarrangementen

 

De workshop 

Naast dat u in enkele uren leert tekenen, schilderen en anders kijken, kunnen we in deze workshop dieper ingaan op de relatie tussen de bewustwording van dit creatieve proces en uw werk. Kunstbeschouwing en gezamenlijke procesevaluatie krijgen een belangrijke plaats in deze workshops. Al creërenderwijs kunnen de volgende items naar boven komen: aandacht - afstand nemen - flexibiliteit - originaliteit - vertrouwen in eigen kunnen en dat van anderen - loslaten van clichés - relatie denken en voelen - inzicht - anders waarnemen - teambuilding - non verbale communicatie - tegenslagen als leermogelijkheid zien - etc.

U kunt kiezen uit de volgende workshops:

-Right-braintekenen: via een speciale tekenmethode ervaart u de overgang van uw analytische linkerhersenhelft naar uw intuïtieve en creatieve rechterhersenhelft. En deze hersenhelft blijkt goed in tekenen te zijn. Door activering van de rechterhersenhelft leert u al in een paar uur portrettekenen/schilderen zoals Matisse of Schiele. Door het portretteren van elkaar, waarbij je elkaar eens op een compleet andere manier aankijkt, leer je elkaar op een andere manier kennen. De resultaten zijn heel verhelderend. Een echte eye-opener.

-Model tekenen/schilderen: tekenen en schilderen naar een naaktmodel, spannend en toch heel gewoon. Een samengaan van linker- en rechterhersenhelft. Via right-braintekenen leert u vrij snel de juiste verhoudingen en maakt u al gauw snelle karaktervolle schetsen (dus met hoofd, hart en hand). Door afstand te nemen en uw rationele analytische vermogens evalueert u de tekening, verbetert waar nodig, of stopt u op het juiste moment.

-Teampainting: teamwerk gevraagd, om een groot schilderij tot een eenheid te brengen, maar ook plaats voor eigen inbreng, idee en creativiteit, durf en saamhorigheid. Het kunstwerk als statement van uw onderneming. Het schilderij zal nog vaak onderwerp van gesprek zijn. Een doek vol met ideeën, verwachtingen, statements en herinneringen.

-Buitenschilderen: wie buiten schildert moet snel zijn, intuïtief, keuzes maken, het licht verandert voortdurend. Pak de essentie van wat je ziet, leg iets van jezelf in het werk, jouw zienswijze. Fauvistisch schilderen, of ingetogen als een Japans kunstenaar, abstraheren, aandacht, het besef dat je deel uitmaakt van die natuur. Een verfrissende ervaring.

Jazz zangimprovisatie

Waarom zingen in een groep? Of je dat nu doet zonder of met dirigent, je hebt altijd te maken met communicatie, samenwerking, omgaan met leiding, luisteren en reageren, emotie, elkaar ruimte geven en ruimte nemen, experimenteren. Zingen is altijd communiceren. Je brengt een boodschap over, een gevoel. Tekst, muziek, ritme en klankkleur vertellen het verhaal dat jij wilt overbrengen. In principe kan iedereen zingen. Samen zingen versterkt de samenhang van de groep en werkt tegelijk enorm ontspannend. Zingen is tenslotte ook veel plezier beleven. 
 
-De workshop Circlesongs legt de nadruk op improviseren met zingen. Dus veel creativiteit en durf tijdens de groepsimprovisatie.

-De workshop Vocal Orchestra besteedt veel aandacht aan samenzang zonder dirigent; de groep zorgt zelf voor close harmony en het juiste ritme.

-De workshop Vocal Performance is gericht op het solo zingen. Het accent ligt op persoonlijke interpretatie en presentatie van een lied.

 
fotografie

Een gedegen fotografiecursus waardoor u de wereld met andere ogen gaat zien, of werken naar een bepaald thema. Enkele voorbeelden: U gaat uw collega fotograferen en laten poseren zoals u hem ziet. En u maakt een foto van uzelf met de zelfontspanner in het decor en in de houding zoals u graag gezien zou willen worden. Of het hele team gaat op de foto. Maar dan maakt iedereen een andere enscenering Waar het om gaat is de voorbereiding. Het team bepaalt de compositie van de foto. Aan de hand van uw aandachtspunten stellen we het programma samen.

 

creatief schrijven

Het vergroten van uw 'zeggingskracht' door te spelen met taal, verhaalstructuren en met de opbouw van het verhaal. Laat u hierbij inspireren door het prachtige landschap, de natuur, uzelf en uw collega. Eigen teksten zijn de doelstelling van deze cursus. het voor lezen van een verhaal en het voordragen komen ook aan de orde. "Taal als communicatiemiddel met jezelf en met de ander". U vindt op onze locaties de rust en de sfeer voor het schrijven van verhalen.

 

fysieke training

Het bevorderen van de gezondheid en de fitheid van de individuele werknemers. Zo ontstaat er een teamgevoel. Samen sporten schept een band. Wadlopen, zeekanoen .etc
 


De omgeving

CP Bateau CP Bois de la Cise CP Hourdel2 CP les tourelles crotoy

St. Valéry sur Somme is een pittoresk vissersplaatsje aan de noordwestkust van Frankrijk. Het ligt midden in de boeiende natuur van de 'Picardie', aan de monding van de Somme, een prachtige baai, waar de kleurige bootjes bij eb op het droge komen te liggen. U kunt er de mooiste zonsondergangen zien.
De situering in het natuurgebied de 'Côte Picarde' was voor Artedu aanleiding om juist deze bijzondere plek als standplaats voor een van haar cursussen te selecteren.
Een zeer afwisselend landschap met adembenemende vergezichten.
Brede zandstranden met duinen, kiezelstranden en de door veel impressionisten geschilderde krijtrotsen. Op de schorren en slikken in de baai vinden tienduizenden watervogels een plaats om te broeden en te rusten.
Het vissersdorpje is gebouwd tegen een heuvel. De authentieke dorpstaferelen van St. Valéry sur Somme krijgen extra kleur in het decor van het middeleeuwse hart van het stadje. Vanuit de haven van dit stadje vertrok in 1066 Willem de Veroveraar naar Engeland. Het haventje is nu geliefd bij de pleziervaart. U vindt in St. Valéry vele kleine vissershuisjes.
Langs de romantische kade staan statige Victoriaanse villa's. Boven in het dorp vindt u de resten van een historische abdij, een kerk en een kapelletje uit zwart-witte stenen. Ideale locaties te over waar u al schilderend alle dagelijkse beslommeringen kunt vergeten.

U heeft niet alleen laarzen en een verrekijker, maar ook veel tijd nodig om de omgeving goed te verkennen.
Deze streek is een feest voor het oog. Naast het al zeer bezienswaardige plaatsje St. Valéry sur Somme moet u zeker eens de kust afzakken tot aan Le Tréport en zo het afwisselende landschap ervaren, van duinen met uitgestrekte zandstranden, tot het moerassige achterland en de kiezelstranden en krijtrotsen.
De schitterende, met houten ornamenten bewerkte gevels van de huizen in Mers les Bains zullen u zeker opvallen.

En indien u van vogels houdt; de baai van de Somme is één groot vogelparadijs. Het gebied is beschermd en omvat een ornithologisch park (de Marquenterre) van maar liefst 2000 hectare in een van noord-Europa's mooiste duingebieden. De brede vallei van de Somme heeft duizenden kleine visvijvers en meertjes die door de diffuse licht een speciale blauwe tint aannemen.
Naast veel abdijen en kastelen heeft de Picardie ook veel Gothische kathedralen, waarvan die van Amiens wel de meest bekende is. En als u toch in Amiens bent, kunt u meteen het huis van Jules Verne bekijken.
 


Verblijfsaccommodatie/logies 

CP GB la Gribane  Bedrijven  Cap Hornu2 CP MA Maison d'antiquité

Een goed verzorgd en origineel verblijf heeft een hoge prioriteit bij Artedu. Daarom hebben we ook nu weer de leukste accommodaties geselecteerd.
Chambre d’hôtes

GB La Gribane. Een villa aan de baai met mooie comfortabele kamers, vergaderruimte, een parkachtige tuin en direct aan de baai gelegen, aan de autovrije kade.

MA Maison 'd’Antiquités'
Victoriaans huis bij antiquair aan een binnenplaatsje.
Twee persoonskamers met douche of badkamer, of studio's.

LFT Loft
Twee kamers met eigen badkamer, grote keuken en living. Via een glazen vloer kijkt u naar de antiek werkplaats onder de loft. Bijzonder smaakvol ingericht.

Hotel

GN Hotel Guillaume de Normandie
Het unieke Victoriaanse hotel ligt schitterend aan de romantische kade. Alle kamers hebben tv, telefoon en een badkamer met toilet. De meeste kamers zijn vrij klein, maar hebben uitzicht op het water. Het hotel heeft een zeer goede keuken. Er is geen lounge. Gelieve tijdig te reserveren, dit hotel is snel vol.

PB Hotel du Port et les Bains
Een onlangs geheel gerenoveerd comfortabel hotel, Alle kamers hebben uitzicht op de baai en het haventje. Het hotel heeft een goed restaurant, waar u heerlijk ‘fruit de mer’ kunt eten.

CH Residence Cap Hornu
I.v.m. bedrijfsarrangementen hebben we de beschikking over een mooi gelegen landhuis met uitzicht op de baai (tennisbanen, zwembad). Kamers bevinden zich in kleine witte huisjes rondom. Er is een restaurant en er zijn goede zaalaccomodaties.

 

Eten en drinken

De Côte Picarde is een paradijs voor visliefhebbers!
Net als in vele andere dorpjes aan de Franse kust kunt u hier de plaatselijke specialiteiten uitproberen in de eenvoudige stijl van de kleine visrestaurantjes tot in de meer luxueuze ambiance van een Haute-cuisine restaurant.
De keuze om elke avond in een ander goed restaurant te eten is hier niet moeilijk te maken. Volop sfeervolle restaurant te vinden.

Na de lesochtend ontvangt u een goedgevulde picknickmand op de locatie.
 

Overige activiteiten

Aan zee zijn er Met plaatselijke organisatie zijn afsprqken te maken over strandzeilen, wadlopen, kanoen op zee, of golfen volop mogelijkheden om zich sportief te vermaken. Met plaatselijke organisatie zijn afsprqken te maken over strandzeilen, wadlopen, kanoen op zee,of te golfen. En de ochtend beginnen met joggen over de kade, na de cursus lekker uitrusten op het strand, zwemmen of een lange fietstocht maken?
Het kan allemaal aan de Côte Picarde.


Bereikbaarheid

Per auto:
A: Lille - Arras - Doullens - Abbeville - Le Havre (richting Le Touquet - Paris-Plage) - St. Valéry sur Somme.
B: Lille - Arras (richting Touquet, Boulogne) - St. Pol Hesdin-Abbeville- St. Valéry sur Somme.

Per trein:
Parijs (Gare St. Lazare) - Amiens - Noyelles sur Mer.

Per vliegtuig:
Vliegen van en naar alk vliegveld van uw keuze met 'FLY YOU'.

 
Voorbeeld arrangementen

 
Kort weekendarrangement maximaal 60 personen.
Aankomst: Zaterdag voor de lunch. Vertrek: zondag einde van de middag.
* 1 dagdeel Artedu workshop naar keuze
* koffie, thee tijdens cursus
* 2 x lunch inclusief drankjes
* 1 overnachting op basis van 2 persoonskamer 2** en 3***
* ontbijt
* 4 gangen aankomstdiner inclusief aperitief, koffie, thee
* expositie en afsluiting op zondagmiddag

Extra sportieve activiteit mogelijk.

Prijzen op aanvraag bij Artedu.

----------------------------------------------------

Lang weekendarrangement maximaal 60 personen.
Aankomst: vrijdagavond vóór het diner. Vertrek: zondagmiddag na de lunch

* 2 dagdelen Artedu workshop naar keuze (uitgezonderd Creamtraining)
* koffie, thee tijdens de cursus
* lunch 1 x en picknick 2 x op locatie
* 2 overnachtingen op basis van 2 persoonskamer 2**
* ontbijt
* 4 gangen aankomstdiner inclusief aperitief, koffie, thee
* diner op zaterdagavond inclusief aperitief, koffie, thee

Extra sportieve activiteit mogelijk.

Prijzen op aanvraag bij Artedu.
Contact: Marloes der Kinderen 020-3373209 of 0653191994 of email mail@artedu.nl


Côte Picarde

Reclamebureau