Nederlands
English
Francais

      
Home
NIeuws
Te  huur Vakantie cursussen Berdijfsuitjes
fotoboek expositie
info / contact/ reserveren
werken bij Art edu

FRANKRIJK
AUVERGNE INCENTIVES BEDRIJFSUITJE
AUVERGNE CREAMtraining, authentiek leiderschap
TOT DE KERN persoonlijke ontwikkeling door beeldend werk
´Verslaafd aan liefde´Jan Geurtz
Auvergne CREAMtraining 'ZELFMANAGMENT'
Auvergne CREAMtraining TEKEN EN BETEKENIS
Côte Picarde
la Ferté Milon
QUANTUM LEAP
Gordes Culinair
La Cadière d'Azur Culinair
Avignon Culinair
NEDERLAND BELGIE


Optie / Boeking

la Ferté Milon la Ferté Milon

La Ferte Milon ligt 80 km ten Noord oosten van Parijs. Niet ver weg dus en eventueel te combineren met een dagje Parijs.
Geschikt voor groepen tot 16 personen.

- de cursussen

- de omgeving

- de accomodatie

 

De cursussen

 


Tekenen/Schilderen

De lessen van staan open voor iedereen, voor beginners zowel als voor gevorderden. De groepen zijn klein, minimaal 4 tot maximaal 10 cursisten. De stages van een week lopen van maandagochtend tot zaterdagochtend. Er wordt gewerkt van 9.00 uur tot 12.30 uur ('s maandags: 11:00 uur tot 12:00 uur) en van 14.00 uur tot 18.30 uur. De weekendstages lopen van zaterdag 14.00 uur tot zondagavond 18.00 uur.

Er is een volledig ingericht, ruim schildersatelier en een beeldhouwatelier, dat geleid wordt door een dozijn Franse schilders en beeldhouwers, die tot de beste hedendaagse kunstenaars behoren. De meeste hiervan zijn tevens leraar aan de 'École Nationales Supérieurs des Beaux Arts de Paris'. De docenten spreken Frans of Engels.  Maar een docent van Artedu in het nederlands is uiteraard ook mogelijk.

De begeleiding is individueel gericht en uw leraar houdt rekening met uw niveau en smaak. Hij biedt u de mogelijkheid kennis te maken met de complexiteit van de techniek of deze te verbeteren, op het gebied van olieverf, aquarel, pastel, houtskool in verschillende stijlen en onderwerpen (model, portret, stilleven, landschap of abstract).
Opdat de docent makkelijker uw niveau kan bepalen, kunt u eventueel thuis gemaakt werk, of een foto daarvan, meebrengen.
Het atelier is 24 uur per dag open. Als het weer het toelaat wordt er buiten gewerkt. In de directe omgeving van het hotel zijn er inspirerende onderwerpen te over.
Voor verder gelegen schilderlokaties is vervoer met een minibusje geregeld. Eigen vervoer is dus niet direct noodzakelijk.


Beeldhouwen/Boetseren

De lessen van "l'île aux peintres" staan open voor iedereen, voor beginners zowel als voor gevorderden. De groepen zijn klein, minimaal 4 tot maximaal 10 cursisten. De stages van een week lopen van maandagochtend tot zaterdagochtend. Er wordt gewerkt van 9.00 uur tot 12.30 uur ('s maandags: 11:00 uur tot 12:00 uur) en van 14.00 uur tot 18.30 uur. De weekendstages lopen van zaterdag 14.00 uur tot zondagavond 18.00 uur.

Er is een volledig ingericht, ruim schildersatelier en een beeldhouwatelier, dat geleid wordt door een dozijn Franse schilders en beeldhouwers, die tot de beste hedendaagse kunstenaars behoren. De meeste hiervan zijn tevens leraar aan de 'École Nationales Supérieurs des Beaux Arts de Paris'. De docenten spreken Frans of Engels.

De docent begeleidt u individueel bij het werken in zacht kalksteen uit de regio of het modelleren in klei.
U kunt het ontwerp zelf bepalen, abstract of figuratief. Er wordt in kleine groepjes gewerkt. Het atelier grenst aan de prachtige tuin; dus bij goed weer kan er buiten gewerkt worden.

De materialen

Voor de schildercursus dient u uw eigen olieverfpenselen mee te nemen. Schilderdoeken en verf zijn ter plaatse tegen kostprijs te verkrijgen, maar u kunt deze ook vanuit Nederland meenemen.
Het papier is bij de prijs inbegrepen.

De omgeving

La Ferté-Milon is een klein, oud stadje in het dal van de Ourcq. Het ligt zo'n 80 km. ten noordoosten van Parijs in het departement Aisne. La Ferté-Milon vormt een decor dat herinneringen koestert aan La Fontaine, Racine en schilders als Corot, Lavieille, Degas en Utrillo.
Schilderachtige, oplopende straatjes leiden naar de zich hoog boven het stadje verheffende, imposante ruïnes van een 14e eeuws kasteel. Vanaf deze plek heeft u een schitterend uitzicht over de vallei. Tussen de rivier de Ourcq en zijn kanaal ligt een eiland genaamd "le Mail". Dit eiland behoort sinds de 19e eeuw aan de stad Parijs. Over de rivier ligt een kleine metalen brug, gebouwd door de toen nog onbekende ingenieur Eiffel. Vanaf dit bruggetje heeft u zicht op een groot herenhuis uit de 16e eeuw met zijn prachtige tuin grenzend aan het water.
Dit oude particuliere hotel Racine** is mooi van architectuur. In 1647 werd er het huwelijk voltrokken tussen Jean de la Fontaine en Marie Hericart de Thury. Na 4 eeuwen geschiedenis is het huis inmiddels al meer dan 15 jaar het onderkomen van "l'île aux peintres" (école Talens). U kunt er niet alleen terecht voor één of meerdere weken. Ook een weekend of 3 tot 4 dagen is mogelijk. Misschien kunt u uw verblijf combineren met een uitstapje naar Parijs. Naast het museum van Racine en de schitterende glas-in-lood ramen van de St. Nicolaskerk in La Ferté-Milon, biedt de omgeving genoeg bezienswaardigheden op gebied van cultuur en natuur. Wat de architectuur betreft zijn er de vele kastelen, musea, kathedralen en Romaanse kerken. U zit niet al te ver van de Champagnestreek, de historische steden Reims en Meaux.
De bosrijke omgeving met zijn veen en moerassen kent een rijke fauna en flora en is vanwege dit laatste al vanaf het begin van deze eeuw een trekpleister voor botanici.

Verblijfsaccommodatie/logies

U verblijft in Hotel Racine, in één van de 8 mooie tweepersoons kamers, met telefoon, eigen badkamer met douche en toilet.
In de gemeenschappelijke salon is het 's avonds gezellig napraten bij de open haard en in de zomer zal er veel gebruikt gemaakt worden van het terras in de tuin.
In het huis is tevens een galerie, waar moderne kunst wordt geëxposeerd. Indien alle kamers vol zijn, bestaat er de mogelijkheid een hotel voor u te reserveren in Villers-Cotterets.
De prijzen zijn halfpension, op basis van één persoon per kamer.
Reisgenoten betalen een weinig extra voor overnachting en maaltijden.

Eten en drinken

 

Bij de gezamenlijke avondmaaltijd is de wijn inclusief. De gasten zijn altijd vol lof over de smakelijke etentjes.

Overige activiteiten

La Ferté-Milon en omgeving bieden diverse sportieve mogelijkheden zoals:

Tennis
binnen en buitenbanen.

Fietsen
er zijn prachtige routes uitgezet in het dal van de Ourcq. Fietsen te huur in la Ferté Milon.

Wandelen
talrijke wandelroutes.

Paardrijden
in het Bois de Retz (8 km.).

Vissen
kan zowel in de Ourcq en zijn kanaal als in de Marne.

Golf
Een golf Country-club van 80 ha in Germigny-l'Evêque (30 km.).

Bereikbaarheid

 

Per auto:
A1 Richting Parijs, bij Senlis de autoroute af richting Soissons/ Reims, via Crépy de N2 naar Villers-Cotterets, D936 La Ferté-Milon.

Per trein:
Parijs Gare du Nord - trein Villers Cotterets (richting Laon-Herson).

Per vliegtuig:
Lijnvlucht of vliegen van en naar elk vliegveld van uw keuze met 'FLY YOU'.
Parijs Charles de Gaulle - Gare du Nord - trein Villers Cotterets.

Data en totaalbeeld prijs

Data en prijzen voor groepen op aanvraag.

 

Neem contact op met Artedu voor een groepsreis op maat.

Marloes der Kinderen 020-3373209 of 0653191994 of mail naar mail@artedu.nl


la Ferté Milon

Reclamebureau