Nederlands
English
Francais

      
Home
NIeuws
Te  huur Vakantie cursussen Berdijfsuitjes
fotoboek expositie
info / contact/ reserveren
werken bij Art edu

FRANKRIJK
AUVERGNE INCENTIVES BEDRIJFSUITJE
AUVERGNE CREAMtraining, authentiek leiderschap
TOT DE KERN persoonlijke ontwikkeling door beeldend werk
´Verslaafd aan liefde´Jan Geurtz
Auvergne CREAMtraining 'ZELFMANAGMENT'
Auvergne CREAMtraining TEKEN EN BETEKENIS
Côte Picarde
la Ferté Milon
QUANTUM LEAP
Gordes Culinair
La Cadière d'Azur Culinair
Avignon Culinair
NEDERLAND BELGIE


Optie / Boeking

La Cadière d'Azur CulinairLa Cadière d'Azur Culinair

Een combinatie van een zakelijk arrangement en aan de slag met meesterkok Berard in provencaals huis in de campagne.

-de cursus

-de omgeving/logies

-de bereikbaarheid

 

De cursus

"Een paspoort voor de fijne keuken en 'art de vivre' in de Provence." Zo noemt chef-kok René Bérnard zijn kookcursus. In september 1996 was René Bérnard te gast in de keuken van het Amstelhotel in Amsterdam. Daar verzorgde hij voor de leden van de kookclub CC (o.a. Ron Brandsteder) een provençaalse kookcursus. In mei 1998 zond de NPS op nederland 3 een aflevering uit van 'De Maag' over deze Artedu cursus in Cadière d'Azure. Philip Mechanicus was speciale gast. Van hem verscheen onlangs het gelijknamige boek 'De Maag'. De hostellerie heeft drie toque rouges in de Michellingids en zij wonnen vele prijzen, zoals de gouden trophy voor de 'table du terroir'. Met het bereiden van ijs werd Bérnard eerste van de 80 beste restaurants van Frankrijk.
 

Een voorbeeld van een programma (zakelijke arrangementen op maat mogelijk)
Aankomst in Hostellerie Bérard zondag middag. s'Avonds is er na een welkomsdrankje een diner. U kunt dan kennis maken met de andere cursisten. De eerste lesdag op maandag wordt besteedt aan diverse vleesgerechten en het juiste gebruik van Provençaalse kruiden. De volgende ochtend staat u al vroeg aan de haven van Sanary waar de vissersbootjes binnenkomen met de heerlijkste vis uit de Middellandse zee.
U koopt de beste vis in en maakt dezelfde ochtend nog bouillabaisse voor de lunch in het hotel.
's Middags praat u over wijn in een van de vele Bandol Domaines uit de buurt en leert u welke wijn bij welk gerecht het beste tot hun recht komt. Op woensdag bezoekt u de wekelijkse boerenmarkt. Er worden groentes gekocht waarmee u later in de ochtend bijvoorbeeld een ratatouille leert maken. In de middag bezoekt u een olijfmolen en leert u hoe u de verrukkelijke 'tapenade ' bereidt. De laatste dag leert u de kunst van het brood bakken en het maken van desserts. René Bérard staat bekend om zijn heerlijke desserts. Aan gepassioneerde cursisten verklapt hij soms een van zijn culinaire geheimen. De laatste middag wordt besteed aan een excursie naar het kunstenaarsdorp le Castellet. Uiteraard nuttigt u na de cursusochtend de klaargemaakte gerechten met een heerlijk glas wijn, gezeten onder de pergola van het terras. Donderdagavond is de diploma- uitreiking. Vertrek vrijdagochtend na het ontbijt. De cursus kan in het Frans, Engels en Duits gegeven worden en op aanvraag ook in het Nederlands.
 


Het verblijf en de omgeving


In het Provençaalse dorp La Cadière d'Azur ligt achter een façade van monumentale gevels een waarlijk driesterren- hotel, Hostellerie Bérard. Dit unieke hotel bestaat uit meerdere gerestaureerde gebouwen, waaronder een klooster uit de 11e eeuw. De 40 stijlvolle kamers en suites zijn hier en daar van elkaar gescheiden door steegjes en maken op die manier deel uit van het dorp. Op dit moment doen de gewelfde kloosterkamers dienst als vergaderruimte en zijn zeer geliefd bij bedrijven. Het fameuze restaurant beschikt over een tweede keuken in een verbouwde bioscoopzaal. De culinaire cursus volgt u echter in een echt Provençaals huis. Het ligt op enkele minuten van het hotel, tussen de wijngaarden en olijfbomen. Voor het huis is een terras met een grote palm en binnen treft u een smaakvol gerestaureerd interieur. U vindt er oude plavuizen, antieke meubelen, stoffen van Paul Frey en een heerlijke droomkeuken.

Bereikbaarheid

Per auto:
Route du Soleil E15 tot aan Oranges, richting Marseille (E714), na Marseille richting Toulon. Voor Toulon neemt u de A50, vervolgens afslag 11 La Cadière d'Azur (D66).
Het hotel is in de hoofdstraat van La Cadière d'Azur.

Per trein:
Nederland-Brussel (Thalys), Brussel-Marseille (TGV), taxi of huurauto naar La Cadière d'Azur.

Per vliegtuig:
Lijnvlucht of vliegen van en naar elk vliegveld van uw keuze met 'FLY YOU'.
Amsterdam-Marseille of Brussel Marseille.


Data en totaalbeeld prijs
Data op voor groepen op aanvraag.
Neem contact op met Artedu voor de exacte prijzen en een groepsarrangement op maat. Marloes der Kinderen 020-3373209 of 0653191994 of tussen mei en oktober 0033 471740191


La Cadière d'Azur Culinair

Reclamebureau