Nederlands
English
Francais

      
Home
NIeuws
Te  huur Vakantie cursussen Berdijfsuitjes
fotoboek expositie
info / contact/ reserveren
werken bij Art edu

TEKENEN/SCHILDEREN AQUAREL FRANKRIJK
MATERIESCHILDEREN
INDIVIDUEEL SCHILDEREN
FOTOGRAFIE
FILM /VIDEO/REGIE
SONGWRITING EN VOCAL COACHING
 Auvergne
SAXOFOON
GITAAR
KLEZMER & JIDDISCHE MUZIEK
FILOSOFIE passies en/in het brein
TEKENEN/SCHILDEREN MARKEN
SCHRIJFATELIER
CREAM TRAINING 'Teken en Betekenis'
CONVERSATIE FRANS
TEKENEN SCHILDEREN FRANKRIJK


Optie / Boeking
cursus Docent Logies/Eten&Drinken Omgeving/Activiteiten Data/Prijs


SONGWRITING EN VOCAL COACHINGSONGWRITING EN VOCAL COACHING

Charlotte Karlsted

Charlotte Karlsted zang

Wie is Charllotte Karlsted?


"Met geroutineerde souplesse betovert en overtuigt ze de luisteraar als een mysterieuze, bruisende muze” (Muziekwereld).

De Duits-Zweedse pop en jazz singer-songwriter Charllotte verstaat de kunst om het publiek volledig voor zich te winnen met haar herkenbare stemgeluid en sterke timing. Ze heeft drie cd’s op haar naam staan, waarbij Scandinavische invloeden hier en daar herkenbaar zijn in haar authentieke stijl.

Op haar debuutalbum ‘Wish in the dark’ uit 2008 “is duidelijk te horen dat haar hart meezingt” (MusicfomNL). De plaat werd met maar liefst vier sterren gewaardeerd door Platomania.

Ook het album "Charllotte" (april 2016) is zeer enthousiast ontvangen door de Nederlandse pers. Het blad Jazzism gaf weer vier sterren, en Frank Huser van Jazzflits schreef: ”Alsof er iets volstrekt natuurlijks gebeurt, alsof er iets is dat zo moest zijn, altijd al... innemend en intiem, subtiel, speels, oprecht, open en zeer muzikaal!” (Frank Huser, Jazzflits)

Haar inspiratiebronnen zijn onder andere Wayne Shorter, Dianne Reeves, Silje Nergaard, Monika Zetterlund, Kate Bush, Joni Mitchell, Moloko, Massive Attack, Joe Jackson en Bobby mcFerrin. Ook herkenbaar in Charllotte’s stijl zijn de, tijdens haar studie ontdekte, Scandinavische invloeden, waaronder Zweedse herdersmuziek. Deze hebben haar geluid en specifieke stemgebruik beïnvloed…

Vocaliste en songwriter Charllotte werd in het Duitse Jever geboren en woonde in haar jeugd op verschillende plekken in Duitsland en Engeland. Dankzij haar Zweedse moeder bracht Charllotte in haar jeugd ook veel tijd in Zweden door. Op haar negentiende zong Charllotte voor het eerst in bandjes en verdiepte zij zich in het Duitse cabaret van Brecht en Weil. Niet veel later maakte zij kennis met jazz. Ze viel bij de Jazzdagen in Trier de prijzen als veelbelovend jazztalent. Ze verhuisde naar Keulen, waar ze de levendige jazzscene indook, in muziektheater producties meedeed en werkte als straatmuzikant Maar ze trad ook op met jazzcombo’s en big bands… Het was in deze tijd dat Charllotte besloot om van muziek écht haar beroep te maken. Ze verhuisde naar Amsterdam om aan het conservatorium te studeren bij Lydia van Dam, Sylvie Lane en Annett Andriessen. Ze volgde masterclasses bij Edwin Rutten, Michiel Borstlap, Mark Murphy, Bobby mcFerrin, Dianne Reeves en Tuck & Patti en ze heeft inmiddels drie eigen albums op haar naam staan.
 
Charllotte over lesgeven:
“Ik geloof niet dat er één ideale methode is om te leren zingen. Maar wel dat iedere leerling vraagt om een behandeling op maat, afgestemd op de fase waar hij of zij inzit. Mijn lessen vul ik op zo’n manier in, dat ze je ondersteunen bij wat jíj wilt bereiken. Ik kijk altijd eerst wie ik voor me heb, en hoe ik eruit kan halen wat erin zit.”


www.charllottemusic.com
www.soundcloud.com/charllottemusic
http://www.vocalschool-amsterdam.com/#!about/c161y
SONGWRITING EN VOCAL COACHING

Reclamebureau