Nederlands
English
Francais

      
Home
NIeuws
Te  huur Vakantie cursussen Berdijfsuitjes
fotoboek expositie
info / contact/ reserveren
werken bij Art edu

TEKENEN/SCHILDEREN AQUAREL FRANKRIJK
MATERIESCHILDEREN
INDIVIDUEEL SCHILDEREN
FOTOGRAFIE
FILM /VIDEO/REGIE
SONGWRITING EN VOCAL COACHING
SAXOFOON
GITAAR
KLEZMER & JIDDISCHE MUZIEK
FILOSOFIE passies en/in het brein
TEKENEN/SCHILDEREN MARKEN
SCHRIJFATELIER
 Auvergne
CREAM TRAINING 'Teken en Betekenis'
CONVERSATIE FRANS
TEKENEN SCHILDEREN FRANKRIJK


Optie / Boeking
cursus Docent Logies/Eten&Drinken Omgeving/Activiteiten Data/Prijs


SCHRIJFATELIERSCHRIJFATELIER

Jos Rosenboom

Jos Rosenboom docent schrijven bij Artedu 

   

Haar eerste lessen Creatief Schrijven gaf zij bij Instituut Perspectief in Voerendaal, in 1996 volgde Jos de opleiding tot Docent Creatief Schrijven in Utrecht en vanaf 1997 werd lesgeven meer regel dan uitzondering. Zij gaf schrijfcursussen bij de Openbare Bibliotheek in Heerlen, bij Kumulus, Centrum voor de Kunsten in Maastricht, Hee-Art, Centrum voor de Kunsten in Heerlen, de Vrije Akademie in Kerkrade en Hogeschool Zuyd. Ondertussen volgde ze zelf allerlei cursussen voor docenten o.a. Korte verhalen schrijven en Schrijven voor toneel bij Thomas Verbogt, Autobiografische schrijven en Schrijven rondom Jan Hanlo bij José Franssen. Cursussen Taaldrukken in Eindhoven, Gedichten schrijven bij Kathinka van Dorp en later ook bij Daniel Billiet.
Ten slotte leidde zij in samenwerking met het Huis voor de Kunsten in Roermond tussen 2007 en 2009 zelf studenten op tot docent Creatief Schrijven.
Vanaf 2005 is haar vaste plek Klooster Wittem te Wittem. Daar gaf zij workshops 'Natuurlijk Schrijven' over zaken uit de natuur die ze verbond met aspecten uit het menselijk bestaan. In 'Pelgrimeren met je Pen' schreven ze over op weg gaan en weer behouden thuiskomen. De afgelopen twee jaar was er in het klooster in de zomer de schrijfweek: 'Een Handvol Letters een cursus in het schrijven van poëzie.


“Tegelijkertijd blijft het steeds zoeken naar balans tussen zelf schrijven, mezelf blijven vernieuwen en nieuw lesmateriaal ontwikkelen met uitdagende opdrachten of andere invalshoeken. Ik schreef teksten over werken in de kolenmijn voor het project Lange Jan, Lange Lies te Heerlen en interviewde daarvoor een aantal oud-mijnwerkers. De gedichten bij schilderijen van Jean Ignaz Janiczak, met als thema de kolenmijn, schreef ik op zijn verzoek. Maar de monoloog “Vluchteling” kwam spontaan tot stand na een gesprek met iemand die zijn land ontvlucht was. Bij gelegenheid van de opening van het Glaspaleis in Heerlen in 2004 verscheen de bundel “Een mantel van beweging”. In "Dans van de slang" probeerde ik greep te krijgen op de tijd die zich tussen verleden en heden beweegt. Ook zocht en zoek ik naar samenwerking in projecten met andere kunstenaars zoals muzikanten, filmers, fotografen en beeldend kunstenaars. Vaak mondde zo’n project uit in een bundel”. '

Meer info over Jos Rosenboom www.rosenboomcreatiefschrijven.nlElle Eggels

Elle Eggels (1946)  

Na een carričre in de televisie- en radiowereld gooit Elle Eggels kort voor haar vijftigste verjaardag het roer radicaal om: ze verkoopt huis en haard en vertrekt naar Zuid-Amerika. Een jaar later keert ze terug met het manuscript van 'Het huis van de zeven zusters'. Deze debuutroman werd een zeer groot succes: alleen al in Nederland werden meer dan 80.000 exemplaren verkocht en het boek werd wereldwijd vertaald.
Hierna verschenen nog haar succesvolle boeken 'Het godencomplot' en 'Kroniek van een onbegrepen liefde'. Haar nieuwste roman 'De blauwe sinaasappelboom' is opnieuw een sfeervolle en kleurrijke roman over de absolute liefde, wonderen en geluk in de voor Elle Eggels zo typerende magisch-realistische stijl.
Elle meent dat iedereen wel een verhaal te vertellen heeft en leert mensen in eerste instantie schrijven op basis van persoonlijke ervaring. Door middel van talloze creatieve oefeningen ontwikkelen haar studenten een persoonlijke stijl.
Zie ook: www.elleeggels.nl

 

Terug naar cursus, workshop:

tekenen/schilderen - fotografie - zingen - gitaar - saxofoon - accordeon -  muziekensemble - schrijven - filosofie  - conversatie Frans - training teken en betekenis 


 
SCHRIJFATELIER

Reclamebureau