Nederlands
English
Francais

      
Home
NIeuws
Te  huur Vakantie cursussen Berdijfsuitjes
fotoboek expositie
info / contact/ reserveren
werken bij Art edu

TEKENEN/SCHILDEREN AQUAREL FRANKRIJK
MATERIESCHILDEREN
INDIVIDUEEL SCHILDEREN
FOTOGRAFIE
FILM /VIDEO/REGIE
 Auvergne
SONGWRITING EN VOCAL COACHING
SAXOFOON
GITAAR
KLEZMER & JIDDISCHE MUZIEK
FILOSOFIE passies en/in het brein
TEKENEN/SCHILDEREN MARKEN
SCHRIJFATELIER
CREAM TRAINING 'Teken en Betekenis'
CONVERSATIE FRANS
TEKENEN SCHILDEREN FRANKRIJK


Optie / Boeking
cursus Docent Logies/Eten&Drinken Omgeving/Activiteiten Data/Prijs


FILM /VIDEO/REGIEFILM /VIDEO/REGIE

 

Workshop korte film niet in 2019

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die met film bezig wil zijn, wel of niet professioneel. Grijp deze kans aan om met Jeanine Luxembourg, een bijzondere korte filmmaker aan de slag te gaan op een prachtige locatie in Auvergne. Wie de film 'Etre et Avoir' heeft gezien heeft al een beetje kennis gemaakt met Auvergne en zijn bewoners. De natuur is overweldigend. De inspirerende omgeving biedt items te over.

Meer over de docent Jeanine Luxembourg klik op de knop hierboven.

In de workshop korte film wordt u begeleid in het uitwerken van idee tot synopsis. Het maken van een draaiboek, de regie, het camerawerk en de montage. Luxembourg is thuis in alle functies. U doorloopt daarmee alle fases die nodig zijn bij het maken van een korte film.
In deze workshop wordt er op maat gewerkt in een kleine groep. U kunt alleen werken aan uw film of onderling combinaties maken. Zo kunt u voor elkaar filmen of andere taken van elkaar overnemen.

Wat gaat u maken?
Het doel is om een korte film te maken waarbij u iets gaat laten zien van uzelf. Wat u gaat maken hangt af van uw behoefte. Waar ligt uw fascinatie voor film? De docent coacht u in het proces, zij staat u met raad en daad bij.
Uw korte film kan een kleine documentaire worden, een presentatie van uzelf of uw bedrijf voor een you-tubefilmpje of een commercial. Maar u kunt ook vrij werken en videokunst maken.
Voor de voorbereiding kan het een goed idee zijn om van te voren te overleggen met de docent, dat is mogelijk. Het kan zijn dat u al weet wat u wilt gaan doen of  dat u eerder gefilmd materiaal wilt verwerken in uw film.

Benadering
De kracht van de eenvoud. Het maken van een film gaat om het vastleggen van bewegende beelden waarbij het idee, de achterliggende motivatie en het loslaten van clichés heel belangrijk zijn.
Om te beginnen probeert u het idee in één zin samen te vatten, maak daarbij gebruik van een werkwoord waar beweging in zit. Wat is de ontwikkeling die in je film plaatsvindt?
In de brainstorm is de sky the limit, vervolgens kleden we het uit tot een haalbaar idee. De voorbereiding ligt in het schrijven van een synopsis, het tekenen van een storyboard, het bepalen van de locatie, het kiezen van muziek, maar ook in het bedenken van goede vragen voor een interview.
Dan zijn er nog allerlei vragen die we onszelf kunnen stellen die kunnen helpen om de essentie van ons idee naar boven te halen. Bijvoorbeeld: Hoe verplaats ik me in de kijker? Werk ik vanuit een sleutelscène, een gedicht of een verhaal?  Of laat ik me inspireren door een muziekstuk? Hoe kan ik een onderwerp van meerdere invalshoeken belichten? Hoe kom ik dichtbij mensen met de camera? Hoe monteer ik een interview?

Het resultaat van de workshop kunnen we op vrijdagavond tijdens de presentaties van de workshops laten zien. Filmmaken biedt de mogelijkheid om zelf met andere ogen naar de wereld te leren kijken en dat te delen met anderen.


Wat neemt u mee?
In ieder geval een filmcamera (u moet wel al overweg kunnen met de gebruiksaanwijzing van de camera). Dat kan zijn een mini DV camera, videocamera, dslr foto camera of een meer professionelere camera. En een laptop met indien mogelijk een videobewerkingsprogramma zoals Moviemaker, Adobe Premiere, Imovie, Avid, Final Cut Pro. Mocht u daar advies of begeleiding in nodig hebben dan kan dat.

 

Terug naar cursus, workshop:

tekenen/schilderen - fotografie - film- zingen - gitaar - saxofoon - accordeon -  muziekensemble - schrijven - filosofie  - conversatie Frans - training teken en betekenis 

 


FILM /VIDEO/REGIE

Reclamebureau