Nederlands
English
Francais

      
Home
NIeuws
Te  huur Vakantie cursussen Berdijfsuitjes
fotoboek expositie
info / contact/ reserveren
werken bij Art edu

PERSBERICHTEN
TESTIMONIALS ARTEDU EN LA GRANDE MAISON
Testimonials bedrijven
Artedu gastenboek
INTERESSANTE SITES
M. DER KINDEREN

Artedu gastenboek

Citaten uit het Artedu en 'La Grande Maison' gastenboek

 

2 weken Auvergne: prachtig! 2 weken workshop bij Marloes: fantastisch! Geduld, Opgewektheid en positieve impulsen waren echt een stimulans om verder te werken.
Door de goede zorgen en heerlijke keuken van Nadia Marine en Nicole zal de weegschaal thuis naar de verkeerde zijde overslaan vrees ik. Hartelijk dank voor alles.
Anita

 

Echt, de allermooiste week van mijn leven tot nu toe! Warme omhelzing en vrienden zien elkaar altijd weer. Dus tot ziens!
Myrna Goossen

 

Om Marloes te bekomen meng je:
Primair: La Grande Maison- Schilderkunst- Organisatietalent
Secondair: Onuitputtelijke creativiteit- Onblusbaar enthousiasme- Niet vergeten! Grote voorliefde voor lekkere toetjes!
Complementair: 1000 andere kwaliteiten
Zoals zin voor humor, levenskunst, permanente aanmoediging voor de cursisten, volharding, vlot in omgang, hulpvaardig, positieve instelling, ……….
Een nieuwe Fauvist Elli. Hartelijk dank voor onvergetelijke 3 weken
 

 

Had geen echt beeld van wat me te wachten stond. Nu kijk ik er met heel veel plezier op de afgelopen week terug. Goed gezelschap, tijd en aandacht voor het individu, maar vooral ook topkwaliteit van de gemaakte producties. Goed dat dit nog mogelijk gemaakt kan worden. Marloes succes met je formule
Paulus!

 

Ook ons hele gezin voelde zich hier heerlijk thuis. Dank je voor de nieuwe inspiratie voor mij en mijn dochters. Succes met je mooie bedrijf!
Erica Fraaije Oegstgeest

 

Een fijne week vol columns, gedichten en met een geweldige docent Willem van Vliet. Een solocursus die een feestje werd.
Dirk Altena

 

Een geweldige week, Heel veel plezier in de filosofenkamer Dankje Willem voor je betrokken en humorvolle begeleiding! Heb natuurlijk ook genoten van het heerlijke eten Dank daarvoor
Annemarie

 

Oei wat een aandacht waardoor de aanvankelijke acrylvoorstelling een feestje werd. Een aanrader hier te zijn.
Hanneke Spruijt Rhee en Ed
En… wat een sympathieke bediening, de kok.. ik wil haar wel ‘thuis’ bestellen.
Bunnik

 

Een goede week met foto’s en schrijfatelier. Kleine groepjes cursisten dus privéles! Veel op locatie in licht en donker, vonden we het licht in de duisternis ( cave en filosofenkamer) Dank Marc, dank Marloes voor de geweldige lunches, dank Willem voor alle humor en inspiratie.
Derk Mulden en Marianne van Rijssel

 

Logeren in ‘La Grande Maison’ is al een belevenis op zichzelf Aandacht voor details is overal om je heen. De cursus schilderen was een soort ontdekkingsreis, vol inspiratie en verrassingen, soms verraste je jezelf. Een week van warmte en gezelligheid, dankzij onze ‘strenge’ lerares Marloes. Bedankt!
Janneke Brouwer 
 

 

La Grande Maison , de omgeving, het hier zijn, mezelf laten verwennen, het heerlijke eten, de sfeer, de mensen, ik heb erg genoten . Marloes bedankt en Marc bedankt voor de prachtige beelden die je mij hebt leren en laten zien.
Ida Gosman

 

Niet alleen de soep was een surprise. Vanaf de eerste tel in Chanteuges zijn we verrast, hebben we onszelf verrast en de kok ons en wij jou. Kortom een verrassende surprise. Merci beaucoup!
Greet en Marjan

 


Een heerlijke dag en nacht in La Grande Maison, zeker voor herhaling vatbaar.
Hugo en Julliët

 

Al mijn zintuigen worden hier geprikkeld en dat inspireert. Het was fijn om omringt te worden door mensen die hun dingen met hun hart doen. De wereld van een andere kant bekijken in een ander licht, bewogen. Marc en Marloes, merci voor de fijne weken! Joséé Boijens

 

Een heerlijke week. Veel geleerd, gewandeld, genoten van de goede maaltijden en sfeer. Bedankt
Suzan Sietsma

 

Een heerlijke week! Volgend jaar weer graag terug! Hans van den Hurk
Een paar dagen maar hier geweest en genoten. Heerlijke picknicks! Nimia van de Meulehof

 

 

Een plek waarbij je na aanvankelijke rustige afstandelijkheid, wordt meegesleurd door de schoonheid, de levendigheid en de herkenning. Dus een plek om terug te komen!
Fleur Hustinx

 

Bedankt voor het lekkere eten, de leuke plaatsjes, het vele lachen met Marc en vooral alle tips en trucs voor de foto’s!!
Nathalie

 

Ik heb al veel cursussen tekenen en schilderen gevolgd maar ik heb nog nooit zoveel geleerd in die 5 halve dagen bij Marloes. Ze is streng, goed, educatief en brengt je tot echt werken. En alles daaromheen mooi en heerlijk eten. Letthie

 

Ik heb veel geleerd in deze 5 dagen Buiten schilderen is iets dat ik nooit gedaan heb. Mooie omgeving en leuke mensen. Marja

 


Wat een verrassende manier om te leren schilderen! Veel loslaten, hoe moeilijk. Dank voor deze inspirerende week! Marijke

 

Het was een hele leuke week, door Quinten, door de ‘formule’ en de leuke mensen die we hier ontmoet hebben. Frans Hilkens
Een geweldige week, prachtige omgeving, heerlijk eten en de beste schilderles die ik ooit heb gehad.
Angèle

 

Ik heb jou en je docenten alweer voor de 5de keer gewaardeerd.
Theo Voorn

 

Marc, bedankt voor de inspiratie, de feedback. Het was heerlijk om weer ééns volledig los te gaan met de camera. Het gevoel was goed, de ambiance fantastisch, het eten fantastisch. We komen zeker terug. Rens van Overdam
Het enthousiasme voor fotografie weer terug! Leuk, Bedankt! Jejanneke van de Honig

 

Deze hele week was zéér boeiend! Ik heb veel opgestoken van de kunst v/d Fotografie. Sietse


 

Bedankt allen voor een zeer inspirerende en volle week in dit prachtige hotel van Artedu. Tot volgend jaar! Lisa

 

Ik kwam om te tikken op een computer. Zo nu en dan mengde ik me wat in gesprekken. Slechts superlatieven voor het huis, de bediening, het eten en de omgeving. Succes en bedankt.
Vincent en Elle

 

Met het paletmes, de negatieve ruimte verkennen, vanuit het materiaal, een ongelooflijke ervaring.
Bedankt Rob

 

Bedankt voor het lekkere eten, de leuke plaatsjes, het vele lachen met Marc en vooral alle tips en trucs voor de foto’s!!
Nathalie

 

Prachtige omgeving, sfeervol La Grande Maison, heerlijk eten. En boven al veel foto’s en Marc die ons begeleidde om daar een mooie selectie uit te creëren. Bedankt Claudia

 

Saxofooncusrus
Voor mij is Quint nummer 1, Marloes vasthouden dit juweel. Hij misstaat op geen enkele manier bij de rest van je fantastische entourage! Deze week neemt niemand mij af! Dank Hans

 

juni 2007

Alles klopte om er een geweldige week van te maken. Met het weer kwam het toch nog goed, Marc was een prettige en geduldige docent. Het eten en de bediening was perfect. ( Ik heb nog nooit zo’n prachtige kokkin meegemaakt trouwens). De locatie kan niet beter. Merci beaucoup et à bientôt!!
Ans

 

Veel geleerd en vooral genoten!!
Sandra

 

Een volle week. Genoten van omgeving, van La Grande Maison, het heerlijke eten, gezelligheid en vooral van het tekenen schilderen. Een ontdekking! Nu rest op weg naar huis warme herinneringen en à bientôt.
José

 

Restwaarde, negatieve ruimte, verstand op nul, blind tekenen. Geen zaken waar we ons allemaal mee bezighouden. Een wonder wat er dan positief kan gebeuren. En dan dat eindeloze geduld van jou. De vriendelijkheid van de ‘meisjes’ die ons verwenden met heerlijke eten. Kortom genoten en veel geleerd. Hopelijk à bientôt.
Rosalie en Tom

 

Bewolkte hemel 16°, mooie muziek, sfeer , prettige mensen, goed eten, lieve bediening…
Rosemarie

 

Een bijzondere locatie, een mooie inrichting met oog voor details. Gezellig en lekker gedineerd.
Bedankt Tiny en Joris

 

Bedankt voor de goede zorgen
Bedankt voor de heerlijke week. Veel geleerd, waar we thuis mee verder kunnen!
Marijke

 

Bedankt voor de fijne week vol inspiratie , foto’s, schilderijen en lekker eten. Wat een sfeer!!!
Marianne Zweed

 

Bedankt voor alles. De sfeer was uniek!
Marjolein Zweed


Educatie en vakantie: een mooie ervaring. Veel geleerd en een fijn verblijf. Het was top!
Nelly en Jo van Lieshout

 


Veel geleerd en de confrontatie aangegaan… met de Fransen, maar ook met mezelf… Ik geloof dat het me verder heeft gebracht.. Bedankt voor alles Marc en Marloes, het was heerlijk!
Marieke

 

De boodschap is helder doorgekomen: We gaan blind 6 grijstonen nat in nat tekenen in 5 penseelstreken met onze rechter restvorm. Dank voor deze wijze lessen
Lidwien van Spanjer en Marianne

 

Tjee Marloes en Marc,
Die twee weken hier zijn voor mij niet in woorden te vangen maar dwarrelen in beelden door mijn hoofd. Beelden die ik nu veel beter vast kan leggen om anderen van te laten genieten. En wat heb ik hier genoten!!!
Kus, kus, Greet

 

Marloes en Marc,
Heel erg bedankt voor deze heerlijke week in een andere wereld. Veel geleerd, veel indrukken opgedaan en zeer genoten. Het was net alsof ik de ‘Ariadne at Home’ binnenliep. Zeker tot ziens!
Dana Apelo

 


Met veel plezier ben ik hier voor de tweede keer geweest. De adviezen van Marc hebben me weer een stukje verder op weg geholpen om een eigen stijl te ontwikkelen. Ook mijn technische kennis is weer aangevuld En tenslotte heeft het onderlinge contact mij veel geleerd. Hartelijk dank daarvoor.
Jan van de Berg

 

Lieve Marloes en Marc,
Bedankt voot de heerlijke week vol inspiratie voor de toekomst. We hebben het als zeer bijzonder ervaren en zullen zeker terugkeren om nog meer te leren en te genieten
Liefs Ron en Ella Albers

 

Zo kwamen wij van ginderen
Naar Marloes der Kinderen
Voor een deja vue
In de Artedu
Ook wat travaille un peu
Met de Auvergne bleu
En een bien cuisine
Van Madame Cheffine
On ne pas y voir in ’t atelier
Je moe t juist voir à côté
Zo vertelt madame sans gêne
Pour chaque problême
Il y a une solution
Dans une métre pardon ?
Tous est accesible
Dans une métre, une métre penible
Pourqois s’en aller plus loin
Pourqois donc partir demain
C’est la vie
Pour le deux petits
Ils ne sons pas des francaises… watte ?
Die hebben du moins une cerveau à droite
En dat is binnen de meter,
Maar dat is ook beter?

Met dank voor alle gastvrijheid Margot en Pieter

 

De krakende vloeren, de piepende deuren. Een sfeertje om nooit te vergeten!!
Veel lof, Chapeau!!!
Jac en Willemijn van de Akker

 

September tekenen/schilderen 2006 Auvergne

'1 week in het Grande Maison, was in vele opzichten 'grande' je lessen, het schilderen, het tekenen op de markt, het eten, je aandacht , je enthousiasme, de prachtige omgeving, het weer etc. etc. Dank voor deze inspirerende week'. Lucie

 

'Het was weer als vanouds. Artistiek leeg maar zeer voldaan en met een map vol bijzonder werk naar huis. Dank voor je inspirerend advies en enthousiasme. Artisjokken ga ik vanaf nu anders bekijken en de gebroeders Sietse, 3x too Much. Volgende keer geen Pathaloblauw! Dank voor je prachtige fotosessie op cd. Ook Otto bedankt voor je goede zorgen met name de bouillon is erg gewaardeerd' Marion Otto Sietse

 

'Bedankt voor de mooie dagen. Het was geweldig. Ik zal hier van het geleerde zeker gebruik maken. Ik wens je heel veel succes' Groetjes Marianne.


La Grande Maison chambre d'hôte

'Prachtige lokatie, prachtig huis, uitstekende ontvangst en mooie muziek bij het ontbijt... Bedankt voor de goede zorgen'. Anita en René

Bedankt voor een heerlijk weekje! We hebben genoten van de mooie omgeving. Maar vooral ook van het mooie huis en heerlijk eten. Je gastvrijheid en behulpzaamheid bij het zoeken naar mooie routes hebben we ook zeer gewaardeerd'. Groetjes Frank en Silvia (Eindhoven)

Je hebt ons verwend met je mooie maison en je lekkere eten. Een prima eerste week vor ons twee weeks verblijf in Frankrijk. Veel dank aan je reistips. We zullen morgen het ontbijt missen in jouw gezellige ruimte.' Groet Arno en Loes

We waren hier maar een nacht De wind gierde in het dorp, maar binnen heerste een serene rust en oog voor detail. Erg lekker gegeten, warm onthaald. Bedankt Henk Stegeman, Annelies van der Esch. 3/12 06


Muziekensemble Auvergne

'Het huis, de omgeving, de kamer, de gastvrouw, haar dochter, de theepot, de stoelen, het servies, de grote kast, de kleine kasten, de tafelkleden, de toiletrolhouder, de decoratie-bloemetjes, de lampjes, de workshop, de stoeltjes bij de workshop, de gordijnen, de uien-pot..... ALLES IS HIER MOOI!' Mirjam van Oldenhave

Heerlijke vakantie, mooie omgeving Hazel heeft ons laten proeven aan veel verschillende muziekstijlen, toonsoorten, akkoorden, ritmes etc. Op zijn tijd ook nog muziektheorie. Gezellig om hier 's avonds nog met z'n allen aan tafel te zitten en te kletsen. Genoten en voor herhaling vatbaar'. Wilma

 

Fotografie Auvergne

'Heel erg bedankt voor alles. Denken in zwart-wit en in kaders valt niet mee in deze omgeving! Veel gezien en beleefd vooral in de rode eend. 't was een avontuur of we de volgende heuvel zouden halen. De heuvel om andere foto's te maken heb ik genomen, nu nog doorzetten naar de volgende'. Eveliene Lowie

'Een prima week, een fotogenieke omgeving, dito kamer ( nog nooit in zo'n romantische omgeving geslapen) en met heerlijk eten. Vele foto's en ervaringen rijker! Bedankt!' Thea

Augustus 2006 Schrijven Auvergne

'Kleuren, geuren, geluiden. Een wirwar van lanterfanten door het hof van Eden. Schrijven, verzinnen, voelen,denken, maken samen onwisbare memories. De dorpsroddel woekert voort, dus er zal altijd iets te vertellen zijn. Who the hell is Marloes. Kijk maar en kom hier, dan zie je het. La dolca vita, echt waar. Met Brabantse hartelijkheid en een Bourgondisch klimaat. Werkelijk een genot.' Henriette de Graf Miele Merci.

tekenen/schilderen Auvergne

Laatste avondje aangebroken van mijn 'artistieke' vakantiie.. Ik heb erg genoten van alles en de 2weken hebben le veel energie en inspiratie gegeven om er weer fris tegenaan te gaan, thuis/werk. Heerlijk zo'n klein dorpje waar niets gebeurt en ontzettend leuk om te ontdekken dat tekenen en schilderen zo leuk en inspirerend kan zijn. Pefecte lesmethode. Verder ben ik erg goed verzorgd door iedereen in la Grande Maison. Heerlijk eten en drinken en lieve mensen om je heen. Ik heb mooie herinneringen nu al aan mijn 2wekelijkse Frankrijk in de zomer van 2006. Ik wens jullie veel gezondheid en al het goede en veel succes met alles Tot ziens' Liefs van Cecile


'Een bijzonder ervaring! Ik heb me helemaal opengesteld voor je aanpak en het gevoel terug op de sporen te staan! Bedankt Marloes. Je bent een bijzondere ondernemende en creatieve vrouw. Ik wens je nog heel veel succes. ( Hopelijk tot ziens) ' Verjans Lieve

Lieve Marloes,
'De laatste avond, het diner Een week die we niet licht zullen vergeten, je lessen, je drillen, je hartelijkheid. Het stoere hutje, het lekkere eten, prachtige omgeving, pitoresk dorpje. Bedankt tot ziens Gerard

'Fantastische week! Bedankt' liefs Joyce

Tekenen/schilderen Auvergne


Marjolein Barbara Maddy Wij, Inger, Madeleine, Mireille en Barbara nemen veel inspiratie mee naar huis. Dank je wel!


juli 2006 tekenen/schilderen Auvergne

'Onverwacht toch gaan schilderen. Ben verbaasd over mijn tekenmogelijkheden. Geniet daar van op dit moment. Vast van plan om er mee door te gaan. Marloes bedankt voor je enthousiasme zodat je me over een drempel hebt geholpen. Ik kijk met veel plezier terug op deze week, de opdrachten, het gestruggel, de heerlijke lunches, op idylische plaatsen. Hartelijke groet' Harma Gelms


Juli 2006 fotografie Auvergne

'Werken vanuit een beeld, een idee, een concept. Wat stond dat ver van me af. Gaandeweg de week snap ik dat het belangrijk is om vanuit een concept te fotograferen. Marc, dank voor je geduld, uitleg en bereidheid tot herhaling. Marloes wat heb ik respect voor je lef en daadkrcht. Ik heb een heerlijke week gehad.' Marij Kervel

'Vanuit vrijheid van geest de werkelijkheid in beelden vangen. Gevoel krijgen bij techniek naar de verbeelding Een fijne ontspannen week en goede deskundige begeleiding van Marc. Een mooi cadeautje voor mezelf. Au revoir' Marcel

fotografie Auvergne

'Een week fotograferen, zeer intensief, maar volop genoten, van alle mogelijkheden van onwe camera's en de eindeloze besprekingen. Marc top hoe je je ervaring overbrengt op ons. We houden het in gedachten.
Organisatie bedankt voor de goede zorgen, ten overvloeden. Bedankt voor de ervaring, we vertellen het voort en wie weet 'to be continued''. Liefs Nadine en Ingrid

Beste Marc Vital en rode eend,
Je hebt ons meegenomen in het licht en de duisternis, in scherpte en diepte, in het lijnenspel en de compositie met spontaniteit. We zijn digitaal én analoog bezield geraakt van fotografie en gaan er zeker mee verder! We zullen de sfeervolle ambiance, de humoristische, warrige tips met een glimlach op ons gezicht herinneren. Veel dank!' Nathalie en Caroline

Juni 2006 cursus tekenen/schilderen Auvergne

'2 weken inspiratie, transpiratie en vele zuchten en twijfels hebben deze weken tot fantastische, leerzame, creatieveen ontspannende weken gemaakt. Marloes de lessen over vormen en restvormen, perspectief en fauvistische kleuren zullen we niet gauw vergeten. We zullen je lessen proberen in de praktijk te bengen en als we 'vast' zitten, zullen we je lessen weer moeten toepassen. Kortom Marloes, 2 heerlijke weken in een fijne omgeving in een 'groots' maison zullen we niet gauw vergeten. Veel dank en au revoir' Fried en Marian (De Haag)


'Lieve Marloes, wat een openbaring om deze week van schilderen mee te maken. Je kunt dus meer dan je soms denkt. Inspiratie van jou, nu ga ik anders kijken en restvormen en mijn rechterhersenhelft meer ontwikkelen....!! Dank en wie weet tot ziens' Liefs Wilma

 

fotografie juli 2006 Auvergne

'La Grande Maison, elk hoekje, elk object is er foto-waardig. Elke maaltijd was een feest!De omgeving zeer inspirerend en de fotograaf vriendelijk en geduldig. Een week is eigenlijk te kort om er echt van te genieten. Ons verblijf hier is heerlijk geweest! Elles en Danny Joke en Pieter

 

Côte Picarde tekenen/schilderen

'Geweldige week met leuke mensen. Ik heb veel geleerd en ben veel losser gaan schilderen. De locatie was schitterend en de lunches heerlijk. Bedankt voor alles'. Tineke Langbroek

'Baai van de Somme is een openbaring voor alle beoefenaren van de muzen- dank voor de ontdekking ervan en het laten delen in je cursussen - deze aalscholver heeft zijn vleugels weer ietsje omhoog doen gaan'Pim

'Dear Marloes. Thank you for you guidance and patience throughout the course. I learnt soo much!On Wednesday I actually felt the light... 'go on' in my way of lookingand from there it has been continuous improuvement. You are a great teacher and I look forward to working with you again in the future. Take care and have a great summer'. With kind regards Arlette


mei Côte Picarde cursus fotografie  met Bert Verhoeff

'Beste Bert, Maandagochtend sprak ik mijn verwachtingen uit voor jouw cursus. Als docerend docent heb je mij veel meer geleerd dan ik hoopte: spanning, geduld, kritiek en tevredenheid. Het was een genoegen! Ik zal je blijven volgen! Veel groeten en succes in je verdere interessante leven' A.S. van de Hurk Son

'Bert, Ad, Ben, Ferry, Maria dank je wel voor alles!Het was geweldig, heb veel geleerd en genoten! Succes met alles waar jullie mee bezig zijn, blijf gezond en geniet van het leven Merci et Salut'. Mevr de Zeeuw

 

(cursus schrijven met Elle Eggels)

Wat heb je een prachtig huis 'geboetseerd' Een bijzondere week op een bijzondere plek.' Ronald Sterk

Beste Elle. 'De motor in verhalen schrijven was er al jaren. Hij begon al een beetje te roesten. Dankzij jouw cursus en inspiratie loopt 'ie als een zonnetje!' Ronald Sterk

'Lieve Elle. Bedankt voor je lessen, opmerkingen, maar vooral je inspiratie. In een paar dagen heb ik geleerd dat ik wel degelijk fantasie heb als ik maar het lef heb om het te zien. Die boeken komen er en ik zal van iederen seconde schrijven, schrappen, herschrijven, schrappen, kritieken aanhoren, kijken wat ik er mee kan, etc etc , proberen te genieten. Door jou en je aanwijzigingen geloof ik, nee weet ik dat ik het in me heb en - wat ook veel belangrijker is- dat dít is waar mijn hart en ziel kan vinden: in mijn verhalen. Dank je wel!' x Yane Bakker

Ik heb een leuke cursus gehad en een mooi verblijf. Mooie omgeveing, mooie kamers heelijk geschreven. De kinderen hebben ook genoten van de kerkjes, bergen en klimpartijen en daarna hun horizon weer verbreed. Daarnaast hebben ze ook kennisgemaakt met het maken van hun eigen boek en daar zijn ze heel trots op' Groetjes Sien (7) Marthe (5) Kjell(3) Piet en Tiny.

 

23 oktober 2005

Bedankt voor jullie goede zorgen. Genoten van dit prachtige huis, de idyllische omgeving en jullie gastvrijheid'

 

21 oktober 2005

'Fantastisch! Veel Geleerd. Smaakt naar meer!' Hannie Pollmann en Paul

 

21 oktober 2005

 

'Ook na 10 keer leer ik nog een heleboel nieuws. Tot de volgende keer' Jennie

 

21 oktober 2005

'Heel leuke week, onverwacht. á refair! Tekenen is dus een haalbare zaak. Bravo  ga zo door' Dorrit

 

 

'Zeven cursisten. Loslaten, voelen en zien. Geboorteproces. Joke en ik hadden een fantastische week!' Wim Boone

 

17 september 2005

 

'Heel hartelijk bedankt voor de bijzondere lessen en de geweldige gastvrijheid. Nooit verwacht zo veel te leren over tekenen schilderen en alles wat daarmee samenhangt. De maaltijden waren heerlijk. Heel veel groeten.' Greet

 

'We waren met weinig, maar het was er niet minder gezellig om. Hoe moeilijk ik het vaak ook vindt er is altijd zo veel wat je bijleert. Het eten was verukkelijk. Een heerlijke week, vooral dank zij jullie. Heel veel dank.' Lineke

 

'C'est un vrai coup de foudre pour la GrandeMaison et Maria, femme maqnifique! Venez! Je vous embrasse' Pia

 

10 september 2005

 

'Kijken, kijken en nog eens kijken, Opnieuw geleerd, geworsteld en genoten. Alle goede zorgen vielen op de juiste plaatje. Bedankt.' Ellen van de Wijngaarden

 

'Aangekomen als beginner, maar na 5 dagenweer terug, niet als kunstenaar, maar zeker als aankomend 'talent' Kortom veel geleerd.' Rolf

 'Ik wist niet dat tekenen en schilderen zo veel gemeen heeft met 'Het Leven'. Het gaat in beide over de essentie. Opnieuw een les die ik herhaald moest krijgen. Ik heb er zin in om er thuis weer mee verder te gaan! Het was heerlijk om de rust te hebben hervonden. Ik neem het mee in mij koffertje naar huis. Bedankt!' Rachel de Cock, Tilburg
'Ooh hoe kan ik het vergeten. Bedankt lieve Hans en Dennis voor jullie goede zorgen, jullie heerlijke eten en jullie gezelligheid'. Liefs Rachel

 


 Zaterdagochtend... het laatste ontbijt na 2 weken Grande Maison. Wat zal ik het missen; het lekkerste eten van Hans en Dennis, de gezelligheid en de inspirerende fotografielessen van Marc. Twee weken vol tegenstellingen: inspanning en ontspannin, rust en drukte, genieten en afzien. Al met al was het de moeite waard en ga ik vol inspiratie naar huis toe. Bedankt allemaal, jullie van het La Grande Maison team. Bedankt voor de fijne tijd.' Janine

 

26 augustus 2005

 'Is alles al gezegd over deze week? Misschien nog 1 zinnetje. 'dat kijken zoveel vermag' Alle kleine detals in huis en door mijn lens de wereld. Een mooi begin van onze vakantie.' Sia
'Du vin, du pain et 'la Cabane. Heerlijke cursusweek in dit super klein dorp. Marc bedankt voor je klik-klak cursus, Ik hoop veel super mooie foto's (een stop onderbelicht) te nemen' Groet Ed

 

 Wat ligt 'la Grande Maison' op een prachtige plek. Aankomen met regen, glibberstenen, grauw en denken: Wat gaat dit worden? Af en toe kreeg de zon er een beetje genoeg van, maar jouw atelier was een fijne plek, wat heb je een mooie kunstboeken laten zien en jouw 9 uu bespreking waren de basis voor een bijzondere ochtend. Ook eigenwijze mensen luisteren naar je en leerden veel om vooral mee te expirimenteren. Fijn je te hebben leren kennen en misschien tot ziens in Picardie? Fijn najaar.' Marian Pronk

 

20 augustus 2005


Nauwkeuriger waarnemen, geduldiger kijken en weer kijken, structuren, vormen andere vormen; kleuren, licht en ander licht, telkens weer en dan de volgende stap; al dat kijken, weer verwerken op papier in krijt, in inkt, in acryl met penseel, stokje, kwast, een eindeloos proces van fouten, probeersels en beginnersgeluk, allemaal stapjes, als een waterlelie die zich 's morgens vroeg in het water ontvouwt, zo verging het mij de eerste week, ingebed in een luisterijke omgeving, culinaire genoegens en een enthousiast gezelschap van medecursisten en docenten! De tweede week, zo heel anders van aard en samenstelling, bracht heel andere facetten van dit uitzonderlijke vakantieverblijf aan het licht: hoe jouw concept, -zoals dat ook tegenwoordig heet- beter is denk ik te spreken over benadering, kortom hoe jouw aanpak van de cursussen de muzen verenigt tot een buitengewone inspirerende samenklank; koken, schrijven, schilderen, tekenen, fotograferen, zang, muziek smaken met saxofoon, accordeon, gitaar in verschillende tempi -met een palet aan kleuren, in een lied van hoog naar laag en omgekeerd, een delicate eau de vie voor speciale ogenblikken; dank hiervoor, vele malen dank.' Pim


 

16 augustus 2005

'Lieve Hans en Dennis. Maar 1 nachtje hier op de terugweg naar Nederland na 3,5 maand in Barcelona. Ik vond het top om te zien hoe jullie hier zitten. echt een superlocatie! En zoals verwacht was de verzorging door jullie echt top! Muchisimas Gracias'. Alice, Juan Carlos, Arianne

 

12augustus 2005 tekenen/schilderen en saxofoon


Ik kwam hier blanco naar toe in het kielzog van mijn vrouw, die zo nodig moest saxofoneren. Om me te laten verrassen dus en ziet de openbaring diende zich aan. Onder perfecte omstandigheden met goede verzorging, heerlijk en 'mooi' eten, met leuke locaties en een gezellige club mensen kwam het wonder tot stand: Ik kan een beetje schilderen en ik vind het leuk! De verdienste van jou & de crew. Bedankt en waarschijnlijk tot ziens.'
Gert Rietkamp
'Helemaal eens! Complimenten voor Remco,'t was inspirerend. Ik zal me beperken in de zelf bedachte motiefjes en mijn geluid op niveau houden. Marloes en keukenheren: bedanktt Het was geweldig! Wellicht afsluitend met Gert tot ziens'
Lorette


 

12 augustus 2005 saxofooncursus

Lieve allemaal,
Terwijl het eten wordt opgediend (wederom een geweldige maaltijd gecreëerd door de 'wonderboys') mopet ik iets opschrijven over de afgelopen twee weken Artedu. Een vakantie om nooit tevergeten!! De koffer is nu niet allee gevuld met kleding, maar ook met een nieuwe hobby: de saxofoon! Nooit gedacht dat je in 2 wekenvan niets naar zo'n niveau kan komen. Petje af voor Remco en de gehele organisatie.'
Dikke kus, Hester van Lunteren

 

6 augustus 2005 tekenen/schilderen


Voor mij totaal iets nieuws, een grote verrassing en weet je: ik heb er van genoten, helemaal top. Ook een goede push voor mijzelf te zien wat een vrouw eigenlijk allemaal kan. En dat allemaal alleen, dat vereist een hoop kracht en discipline maar vooral ook liefde voor alles wat je doet. En dat zie je in alles terug. Bedankt het was super. Ook Hans en Dennis geweldig, veel succes verder Het gaat jullie goed. Het gaat jullie nog beter'. Liefs Erna Bush


 

5 augustus 2005 fotografie

'Geen second spijt gehad dat ik weer een week ben neergestreken in La Grande Maison en een tweede ronde les van Marc heb genomen. De organisatie en verzorging was opnieuw voortreffelijk, en dank zij Marc heb ik veel geleerd, veel inspiratie opgedaan, Dank Marc, dank Maria, andere medecursisten,Willemien en Pop'. Liesbeth Mulder

 

5 augustus 2005 schrijven

'Lieve docenten.
Deze week was voor mij een bijzondere ervaring. Ondanks al mijn onzekerheden, heb ik genoten van alles. De sfeer, het heerlijke eten van Hans en Dennis, alles bij elkaar. De wijze lessen van Elle! Het was geweldig. Bedankt allemaal.'
Lieve groet van Marja

 

5 augustus 2005 saxofoon

'Een mooie organisatie!
Te zien dat er liefde &passie in zit. En een super saxofoondocent die Remco Keijzer. Hou hem in de gaten! Verder geinspireerd om aan het schrijven en fotograferen te gaan!' Marja de Boer

 

5 augustus 2004 gitaar en schrijven

'Voor mij was dit een écht andere vakantie. De cursussen hebben me de input gegeven die ik verwacht had en ik ben blij dat ik van Chanteuges en 'la Grande Maison' heb mogen genieten. Fantastische organisatie, geweldige sfeer. Hans &Dennis, Herman en Elle  BEDANKT!'
Cyril


 

5 augustus 2005 schrijven

'Erg genoten van deze cursus schrijven van Elle Eggels. Zeer geinspireerd maar ook om volgende keer muziek te maken of te fotograferen. Dank, dank'.
Teresa en Ulco Wind Huizen

 

5 augustus 2005 fotografie en schrijven

'Lieve  Hans Dennis, Marc, Elle
Wat kan ik jullie nu toch schrijven? Dat het tot in de puntjes verzorgd was? Ja! Dat ik bijzonder veel geleerd heb tijdens de fotografiecursus?JA! Heb ik zin om er mee door te gaan? JAAA! Of dat het iedere keer van bijzondere klasse was? JAA! Wellicht dat ik de eerste stappen heb gezet in het schrijven?JA! Of misschien gewoon dat het twee onvergetelijke weken waren? JAAA! Ach, laat ik jullie maar gewoon alleen vertellen dat ik jullie wil bedanken! BEDANKT! Ik zal het iedereen vertellen.'
Heel veel liefs' Sevgi

 

31 juli 2005 tekenen/schilderen

'n fijne ervaring om nu ook eens te schilderen bij jou, Marloes bedankt voor de inspiratie die je me gaf. Heb wéer, zoals de vorige keren, veel bijgeleerd! twee geweldige koks ook bedankt voor de heerlijke maaltijden en de attente zorg. Ik kom graag nog eens naar Artedu en deze mooie omgeving'
Dorry van der Kamp

 

31 juli 2005 gasten in 'la grande maison'

'Superbe maison, decor magnifique, calme. Nous garderons un veullent souvenir de cette étape, sans oublié la table exellente aussi'
Michole Zihal

 

30 juli 2005 docent Herman Onnen

'Twee weekjes Artedu pak aan!! Was enorm gezellig. Dennis&Hans, omwijs bedankt voor jullie complete verzorging. Vond 't heel bijzonder 'weer' (???) dit jaar. Hoop tot volgend jaar. Maria jij ook idem dito. Bedankt voor al je gezelligheid en dez job!!' Herman Onnen

 

30 juli 2005 tekenen/schilderen

Kijken kon ik al, toch heb je me de ogen geopend. De wereld ziet er vanaf deze week anders uit. Dank hiervoor en voor je warme gastvrijheid!' Koeno


 

29 juli 2005 fotografie

'Een fantastische week gehad. Gezellig, veel geleerd van Marc en genoten van de andere mensen. De slotavond was een mooi moment, vooral genoten van de zanggroep'.
Groet van John

 

29 juli 2005 schrijven

'Een hele speciale ervaring om hier te zijn. Fijne sfeer, weer veel geleerd en echt verwend. Super! Ga zo door!'
Groeten en liefs, Marieke

 

29 juli 2005 zang

'Ben erg onder de indruk van deze week; het perfectionisme, het takje Dille in glas op het toilet; kortom interieur, voedsel, sfeer, technisch; alles zo'm 120 %! Herman is momenteelmijn held; enthousiast, speels en dat gecombineerd met enorme kundigheid en dát nog eens kunnen overbrengen. Dit was voor mij een enorme piekweek. Veel dank en wie weet tot weer eens. Respect'
Petra

 

29 juli 2005 zang

Non non rien n'a changée... Maar voor mij geldt beaucoup changer!
Ik heb genoten van je zanglessen Herman, je gevoel voor humor. je subtiele aanwijzingen en je professionaliteit. Het is een inspirerende week geweest. Ik ga zeker door met zingen, ik wordt er erg blij van! En la Grande Maison ligt op een prachtige locatie en geeft een 'thuis'gevoel Merci a toutes' Jeanine de Klerk29 juli 2005 zang

'Beste Herman
Bedankt voor de inspirerende week. Ik was onder de indruk van jouw vakmanschap, gedrevenheid en begrip voor onze beperkingen. In ieder geval ga ik door met zang, mede door jou geinspireerd.'
Ton Molenaar

 

25 juli 2005 gast in 'la grande maison'

'La Grande Maison, un endroit ou l'on se tent comme chez soi, avec le fout de la beauté de l'hospitalite authentique. De  fair nous faire aimer encore ... notre belle vallée. Carine Forest
Jean Claude

 

16 juli 2005

'Een heel bijzondere week en gastvrouwe, twee zorgzame heren, nog meer gezellige medecursisten/gasten en ontzettend veel leuke ideeen, ervaringen en indrukken. Te veel om op te noemen. Ik kom graag terug, bedankt.'
Katrien

 

16 juli 2005 tekenen/schilderen

'Ik heb genoten van deze week. Heb eindelijk goed leren kijken door de teken en schildercursus. Ben blij dat ik de basisprincipes te pakken heb en ga er zeker mee door. De manier van lesgeven. streng en enthousiast, beviel zeer goed; de prachtige en praktische inrichting en sfeer daardoor in huis; heerlijk gegeten Kortom een vakantie om nog lang van na te genieten. Bedankt'
Karla Amstelveen

 

16 juli 2005 gast in 'la Grande Maison'

'Accueil tres sympatique. Maison et deco superbe dans une site grandiose. Merci pour les succulent repas' Olivier et Julliette16 juli 2005 australische tvploeg te gast in La Grande Maison

'What a wonderfull surprise! magnificent accomodation, great food and friendly atmosfhere. We will be back.'
John Trevor and crew

 

16 juli 2005

'ik heb een hele leuke week gehad, met veel enthousiasme werd er les gegeven en altijd was er tijd voor een lolletje. Het eten hier is voortreffelijk. Een week die me nog lang zal bijblijven.' Peter van de Laak


 

16 juli 2005 accordeon olv Marion de Laat

'Vive la France, vive l'ambiance, de Marloes 'des enfants' la cuisine de Dennis et Hans et les participants Vive Artedoe mais (et) surtout vive la musique une accordeon et une Vive Marion' Door

 

16 juli 2005 fotografie met Bert Verhoeff

Genoten van:
'Het Grande Maison, de zorgvuldige zorgen. De zorg van Marloes, geweldig. De goede zorgen van Hans en Dennis, wat een heerlijke stille en uitstekende verzorging. Genoten ook van Bert Verhoeff, wat een kwaliteit - als fotograaf en mens. Dat laatste maakt zo'n diverse groep ook leuk om mee samen te zijn- Genieten!!' Bert


 

16 juli 2005 accordeon

'Een ietwat weemoedig gevoel,...........want het vertrek nadert. Nog even heerlijk ontbijten en dan weer terug met en 'rugzak', aangevuld met fijne ervaringen: oefening baart kunst, fouten maken mag (moet zelfs om erder te komen) en goed is goed genoeg, Dank Marloes voor je gastvrijheid, Dank Dennis en Hans voor jullie kookkunsten en dank Marion, voor de heerlijke, leuke en soms nog niet gemakkelijke accordeonlessen. Ik hoop nog eens terug te komen om nog meer te oogsten.'
Groet Ina Roeterdink.

 

1juli 2005 filosofie docent Dick Kleinlugtenbelt

In de levenskunst leer je het leven te genieten.
Genieten - La Grande maison
Genieten - het heerlijke eten
Genieten - de wandelijng
Genieten - het stromende water
Genieten - het schilderij van Marloes
Genieten - levenskunst Nietzche, Aristoteles Levinas, Heidegger
Genieten - de kunst met rust te laten
Genieten - het vragende onderzoeken in een rustgevende omgeving
Dick Kleinlugtenbelt


 

11 juli 2005 Filosofiecursus

'Een week leven hier in Frankrijk. Een week levenskunst. Kunst om te leven, denken, eten.Genieten over de veldweg?
Het leven is genieten. Een egoistische activiteit. Fijn zo'n week. Maar hoe nu verder?'
Datos

 

25 juni 2005 cursus schrijven olv Elle Eggels,

 'Lieve gastvrouw en heren, Het was boven verwachting-maar wat kun je verwachten?. Heerlijk Bourgondisch lunchen. Het leven is goed. Ik neem wat van Frankrijk op zijn best mee naar huis en denk daarbij aan jullie' Marita

25juni 05

 'Wat een plezier op deze plek hier. Prachtige gastvrouw. Heerlijke plek. Eten mooi en smakelijk. Oog voor detail. Schrijven in de zon. Schrijven aan het water. Schrijven overal. Het enthousiasme van Elle inspireert, zodat ik naar huis ga met licht in mijn hart, een volle buik en genoeg voer om boeken vol mee te schrijven. Ik dank jullie hartelijk.' Anouk 

25 juni 05

'In het Grande Maison, is het verblijf très très bon. Le goût fait le ton. Les chefs, deux gourmands. Ze koken met veel verstand, et sont très charmant. Irene

25 juni 05

 'Bomen fier en struis, wassend water helder schoon. God is echt briljant'.

Hoewel ik de hele week schrijfcursus heb gehad van Elle Eggels schieten nu bijna woorden tekortals ik wil vertellen hoe het was. Maar als ik mijn hart lkaat spreken kan ik niets anders zeggen: fantastisch, aandacht, zorg, oog voor detail, finess, culinair, huiskamer, sfeer. Ik heb genoten! Michelle

25 juni 05

 'Dank Marloes voor deze fijne week. Veel geleerd, opnieuw kijken, nieuwe teken/schildertechnieken. En ook Hans en Dennis bedankt voor de fantastische maaltijden. Ik heb genoten. Liefs Pauline

 

21 mei 05

'Ha lieve Heren!

Wij hebben mogen genieten van een zeer gastvrij en goedlachs ontvangst en verblijf. Voor ons een uitermate goede week. Jullie gaan zeker mee de herinnering in! Enne... de Cabane.... tja, probeer het maar eens een nachtje....fijn he!

Liefs Anouk Brands

 

 

" zwart wit fotograferen: lang geleden was dat. De herontdekking was fascinerend, vooral dankzijde artistieke  en deskundige lessen van Marc. En dat alles in een prachtige omgeving  en in een prachtig huis. Veel gedaan en voldaan terug naar Nederland. Veel dank en tot ziens". Liesbeth

"Hallo Marloes, Fantastisch om een week in jouw omgeving te mogen zijn! Woorden schieten mij nu even te kort, om het goede wat ik hier ervaren heb, te benoemen. Heel veel dankvoor je goede zorgen en graag kom ik hier nog eens terug!" Betsy

" Na een dag les kon ik niets anders meer zien dan 'restvormen' Om gek van te worden. Voor mij de eerste keer les te krijgen. Ik heb je aanwijzingen 'opgezogen' ! Heerlijk en moeilijk tegelijk Dank en grote waardering voor je oog voor aankleding van het huis en het atelier" Angelique

"Heel sfeervol, ontzettend leuk om een week zo met schilderend en tekenend bezig te zijn, zeker omdat het de hele familie goed is bevallen. We hopen nog een keer terug te komen voor het vervolg. Bedankt voor de leuke tijd" Marlene

" hey lieve Marloes, een nieuw begin...een nieuwe werkelijkheid... De restruimte! Mijn leven is een stuk rijker geworden met twee realiteiten. Deze week stond voor mij in het teken van 'creatief' thuiskomen en het ontwikkelen van zelfinzicht en bewustzijn. Dit alles ook in contact met jou. Bijzonder en puur. Dank je voor je creatieve lessen. Zeer effectief. Kort en krachtig en leuk! Dag lief mooi mens." Setine

"Lieve Marloes en Marc, Auvergne blijft me trekken, het was weer een fijne tijd, al is een week gewoon te kort. wee nieuwe dingen geleerd met fotografie, probereb, experimenteren en er wat van mezelf in stoppen. En weer nieuwe plekjes ontdekt. Jullie goede zorgen, gezelligheid, het kost me weer moeite te afscheid te nemen dus kom ik opnieuw weer een keertje terug! " Jennie

"Op de langste dag van het jaar beseffen we hoe kort deze week wel leek. Wat is tijd? Bedankt voor zoveel gastvrijheid, voor de 'kleine' (levens)lessen, voor jullie vrolijkheid. Essentie, loslaten, harmonie Het was een heerlijk plekje!" Luud en Eline

"Lieve Marloes. Ik ben nog aan het nahijgen van je intensieve en fantastische cursus. Ik heb zeer veel geleerd en hopelijk grenzen verlegd van Anton Piecksteentjes naar Fauvistische verkleuringen. Je plek is prachtig en de 'vakantiekant' van deze week heerlijk." Noor Hardenberg

"Lieve Marloes, Dankje voor deze mooie week, en dan met name voor het mooie huis, de goede locaties en natuurlijk de juiste stimulans tijdens het schilderen om mij net dat extra stapje te laten doen." Nico

"Het was erg leuk om samen met mijn dochter bij jullie schildercursus te volgen Lotte (14 jr) is helemaal geinspireerd geraakt. Marian heeft zeer bevlogen en knap iedereen begeleidt. Ik vond het blindtekenen, restvormen enz enz, het heeft echt gewerkt, veel geleerd, goed verzorgd. Fijn gehad" Liesbeth

"Tja wat kan een debiele fotograaf met een amateurtoestel (Canon Eos 500) nog zeggen na een week van focussen, breedhoekig en gezoomde toestanden in zich opnemend en snel dan wel langzaam de tijd nemend fotograferen. Niks rits rats klik.Ik heb genoten en het is bijzonder eens een cursus te hebben gedaan bij Artedu (Marloes bedankt!!)Dan ook nog een waarbij je als trotse fotograaf je resultaat mee naar huis kan nemen. lieve Marc bedankt!" Herman

"Lieve Marloes, Wat ontzettend leuk nu eens les van jou te krijgen. Wat een fantastische methode, een geweldige docente, vol positiviteit. Het ging me om het proces; loslaten,anders naar kunst kijken, genieten, voelen. Het is jou en daarmede mij gelukt. Dank, dank dank!!! En ik ben best trots op wat ik gemaakt heb" Adri

"Het einde kwam te snel. Het goede was te kort. Wat een week. Geleden, want ik moest zijn wat ik dacht dat ik niet was. Nu weet ik beter. Maria gaf gelegenheid, Marc wist sluimerende mogelijkheden tot leven te brengen.

"Heerlijk losgekomen. Van natuurgetrouw naar gevoelsgetrouw, geweldige docente en hartelijke catering. Dit wordt zeker herhaald." Simon van der Meulen

"Ik heb het gevoel dat deze week weer eens deuren geopend heeft. Vastbesloten ben ik om aan de slag te gaan.  ik heb respect Maria voor de manier waarop je dit allemaal doet. Jouw ‘personal touch ‘ maakt het allemaal bijzonder." Elvira Koot

"Het prachtige Grande Maison, het fantastische landschap. Wat een inspiratie voor mijn start van ‘sabatical leave’ Verstand opzij en gevoel naar voren. Een wijze en leerzame les. Ik zal vaak aan deze twee weken terugdenken." Ingrid Hazell van der Aa

"Ik vond onvermoede stukken van mezelf in de Auvergne. Heerlijk om echt te werken zinder pressie." Joke

"Een week van totale ontspanning waarbij je leert dingen anders te zien. Ook in het zakenleven zeer bruikbaar voor de manager en zijn directe omgeving." Charles J. Boeziek

"Prima methode om de beslommeringen van het werkend bestaan te vergeten." S. en P. Lagerdijk

"Marloes heeft ons los gemaakt." G. Moltzer

"Artedu is een organisatie die zich optimaal inspant om de allermooiste locaties te zoeken en te reserveren. Tevens legt ze veel nadruk op een goede organisatie en informatie voor de cursisten." J. Brederode. 

"Een actief en creatief intermezzo om er daarna ontspannen en opgeladen weer tegenaan te kunnen." E.M. Kool.

"Deze vakantie opende onze ogen anders." J. en G. Cornelissen.

"De vakantie bij Artedu was voor mij een soort ontdekkingsreis, waar ik veel waardevolle herinneringen en ideeën aan heb overgehouden." L. Stienstra

"De werklocatie en de omgeving geeft je de mogelijkheid het beste in je naar boven te laten komen." I. Hoeksma

"...om echt helemaal tot ontspanning te komen, je op creatief gebied beter te leren kennen, veel bijzondere mensen te ontmoeten in een prachtige omgeving, ‘n beetje leven als "God in Frankrijk" moet je beslist een Artedu-cursus gaan volgen..." E. van Muijen

"Even op de valreep schilderen, maar je onverwachte stuipen zijn meestal het leukst. De tijd staat hier even stil, zo mooi!!!...." K. Wielinga

"...We hebben veel geleerd,  hoe we moesten kijken en met onze rechter hersenen om moesten gaan. Vaak was het een openbaring..." I. van Schijndel

"...Leerzaam; op meer dan één manier...." M. van Zantvoort

"Complimenten voor de perfecte organisatie van deze heerlijke week in september. Voor herhaling vatbaar!!" R. van Motman

"Ik vond het geweldig. Wat ik verwachtte is uitgekomen!" H. Verbeek

"Terugkijkend op een afwisselende week, voel ik mij een rijk mens: - genoten van een unieke schitterende omgeving in het gezelschap van dierbare mensen - geleerd, wederom, te kijken en waarderen wat voor moois te zien is, zelfs in de meest vanzelfsprekende dingen om ons heen." R. Klunne

 

Reclamebureau