Bedrijfstrainingen

Bent u op zoek naar seminar en/of atelierruimte? Denk dan eens aan La Grande Maison. Buiten het hoogseizoen zijn deze ruimtes te huur en kunt u zelf uw week activiteiten organiseren of u kunt kiezen uit onderstaande suggesties.

Rijker thuiskomen

Een bedrijfsuitje, een training, een seminar, een bijeenkomst of brainstormdagen bij Artedu, vergeten doet men het niet gauw. 

Onze cursusarrangementen zijn uitermate geschikt als incentive, een cadeau waarbij je iemand de wereld anders laat ervaren, anders leert zien, iets waardoor de gever nooit vergeten wordt, omdat deze ervaring hem zo’n stuk ‘rijker’ heeft gemaakt.

Op een van de meest boeiendste locatie in de Auvergne bieden we u en u relaties naast een als ‘god in Frankrijk gevoel’, rust, natuur, cultuur, sportieve en creatieve activiteiten, uiteraard heerlijk Frans eten met goede wijn en de bijzondere intieme huiselijke Franse sfeer van het 15e eeuwse ‘La Grande Maison’

Uw creativiteit

Naast dat u al in enkele uren bijvoorbeeld anders leert kijken en fotograferen, tekenen of schilderen, kunnen we, in een workshop, al naar gelang van  de doelstelling van uw bedrijfsuitje, dieper ingaan op de relatie tussen de bewustwording van dit creatieve proces en uw werk. Kunstbeschouwing en gezamenlijke procesevaluatie krijgen een belangrijke plaats in deze workshops.

Creërenderwijs kunnen de volgende items naar boven komen: aandacht – afstand nemen – flexibiliteit – originaliteit – vertrouwen in eigen kunnen en dat van anderen – loslaten van clichés – relatie denken en voelen – inzicht – anders waarnemen – teambuilding – non verbale communicatie – tegenslagen als leermogelijkheid zien – etc.

U kunt kiezen uit de volgende workshops:

Tekenen en schilderen

Right Brain tekenen

Via een speciale tekenmethode ervaart u de overgang van uw analytische linkerhersenhelft naar uw intuïtieve en creatieve rechterhersenhelft. En deze hersenhelft blijkt goed in tekenen te zijn. Door activering van de rechterhersenhelft leert u al in een paar uur portrettekenen/schilderen zoals Matisse of Schiele. Door het portretteren van elkaar, waarbij je elkaar eens op een compleet andere manier aankijkt, leer je elkaar op een andere manier kennen. De resultaten zijn heel verhelderend. Een echte eye-opener.

Model tekenen/schilderen

Tekenen en schilderen naar een naaktmodel, spannend en toch heel gewoon. Een samengaan van linker- en rechterhersenhelft. Via right-braintekenen leert u vrij snel de juiste verhoudingen en maakt u al gauw snelle karaktervolle schetsen (dus met hoofd, hart en hand). Door afstand te nemen en uw rationele analytische vermogens evalueert u de tekening, verbetert waar nodig, of stopt u op het juiste moment.

Teampainting

Teamwerk gevraagd, om een groot schilderij tot een eenheid te brengen, maar ook plaats voor eigen inbreng, idee en creativiteit, durf en saamhorigheid. Het kunstwerk als statement van uw onderneming. Het schilderij zal nog vaak onderwerp van gesprek zijn. Een doek vol met ideeën, verwachtingen, statements en herinneringen.

Wie buiten schildert moet snel zijn, intuïtief, keuzes maken, het licht verandert voortdurend. Pak de essentie van wat je ziet, leg iets van jezelf in het werk, jouw zienswijze. Fauvistisch schilderen, of ingetogen als een Japans kunstenaar, abstraheren, aandacht, het besef dat je deel uitmaakt van die natuur. Een verfrissende ervaring.

Zang

Jazz zangimprovisatie

Waarom zingen in een groep? Of je dat nu doet zonder of met dirigent, je hebt altijd te maken met communicatie, samenwerking, omgaan met leiding, luisteren en reageren, emotie, elkaar ruimte geven en ruimte nemen, experimenteren. Zingen is altijd communiceren. Je brengt een boodschap over, een gevoel. Tekst, muziek, ritme en klankkleur vertellen het verhaal dat jij wilt overbrengen. In principe kan iedereen zingen. Samen zingen versterkt de samenhang van de groep en werkt tegelijk enorm ontspannend. Zingen is tenslotte ook veel plezier beleven.

Circlesongs

De workshop Circlesongs legt de nadruk op improviseren met zingen. Dus veel creativiteit en durf tijdens de groepsimprovisatie.

Vocal Orchestra

De workshop Vocal Orchestra:
besteedt veel aandacht aan samenzang zonder dirigent; de groep zorgt zelf voor close harmony en het juiste ritme. -De workshop Vocal Performance is gericht op het solo zingen. Het accent ligt op persoonlijke interpretatie en presentatie van een lied.

Fotografie

Een gedegen fotografiecursus waardoor u de wereld met andere ogen gaat zien, of werken naar een bepaald thema. Enkele voorbeelden: U gaat uw collega fotograferen en laten poseren zoals u hem ziet. En u maakt een foto van uzelf met de zelfontspanner in het decor en in de houding zoals u graag gezien zou willen worden. Of het hele team gaat op de foto. Maar dan als enscenering van een bekend schilderij (de Nachtwacht, de Staalmeesters, of een ander allegorisch schilderij wat bij uw bedrijf of instelling past). Waar het om gaat is de voorbereiding. Het team bepaalt de compositie van de foto. Wie is welke persoon en waarom (de symbolische waarde van de stand van de persoon etc.). Van te voren wordt hier uitvoerig over nagedacht en worden de attributen, kleding etc. verzameld. Vervolgens maakt u gezamenlijk de foto. Aan de hand van uw aandachtspunten stellen we het programma samen.

Creatief schrijven

Het doel van de cursus is het vergroten van uw ‘zeggingskracht’ door te spelen met taal, verhaalstructuren en met de opbouw van het verhaal. Laat u hierbij inspireren door het prachtige landschap, de natuur, uzelf en uw medecursisten. Eigen teksten zijn de doelstelling van de cursus, die zich voornamelijk in de ochtend afspeelt. Het eindresultaat kan een ‘bundeltje’ zijn met verhalen. Geoefend wordt het ‘associatief’ omgaan met de taal als materiaal. Het voorlezen van een verhaal en het voordragen komen ook aan de orde. Dan bent u de lezer, dan weer de luisteraar (taal als communicatiemiddel met jezelf en met de ander). De cursus is bedoeld voor iedereen met het verlangen om te leren schrijven. Voor zowel de beginnende als voor de gevorderde schrijver valt hier veel te halen. U vindt in Chanteuges de rust en de sfeer voor het schrijven.

Fysieke training

Het bevorderen van de gezondheid en de fitheid van de individuele werknemers. Zo ontstaat er een teamgevoel. Samen sporten schept een band en daardoor vervagen de hiërarchische verschillen. De directe omgeving biedt verschillende mogelijkheden op sportief en cultureel gebied. Wij kunnen het volgende voor u organiseren:

 • Paardrijden: Diverse tochten door de bergen.
 • Kanoën: verschillende mogelijkheden qua afstand, moeilijkheidsgraad en bezienswaardigheden langs het parcours.
 • Rafting: op een rubbervlot de Allier afzakken van Monistrol tot Prades. U komt door stukken natuurgebied die op een andere manier onbereikbaar zijn.
 • Wandelen: met een gids van het Syndicat d’Initiative of zelf aan de hand van uitgebreide wandelkaarten.
 • Mountainbiken: langs apart uitgezette routes.
 • Vliegvissen op forel in de Allier (alle categoriën).
 • Abseilen, survival
 • Tennissen er zijn goede tennisbanen in Langeac (5km.)
 • Golfen op ongeveer 20 km. van Chanteuges

Uw smaak

Culinair

Met de groep maakt u een diner klaar. Uw eten haalt u niet in de supermarkt, maar bij de boer. Een project, waarbij veel creativiteit gevraagd wordt. Maar koken onder leiding van een Meesterkok kan ook. Artedu beschikt over een goede kookstudio in de sfeervolle kelder van La Grande Maison

Uw verbazing 

De omgeving

Voorbeeld arrangementen

Arrangement ‘Campagnard’

maximaal 60 personen.

Aankomst: dag 1 in de middag.
Vertrek: dag 5 na het ontbijt.

 • 3 ochtenden Artedu workshop naar keuze koffie, thee tijdens cursus
 • lunch, picknick 3 x op locatie
 • 4 overnachtingen op basis van 2 persoonskamer 2** en 3***, ontbijt,
 • 4 gangen aankomstdiner op de eerste dag, inclusief aperitief, koffie, thee.
 • afscheidsdiner op de laatste dag, inclusief aperitief, koffie, thee.
 • een excursie
 • extra sportieve activiteit mogelijk.

Prijzen op aanvraag

Arrangement ‘Bourgeois’

maximaal 32 personen

Aankomst: dag 1 in de middag.
Vertrek: dag 5 na het ontbijt.

 • 3 ochtenden Artedu workshop naar keuze, koffie, thee tijdens cursus
 • lunch, picknick 3x op locatie,
 • 4 overnachtingen op basis van 2 persoonskamer 3*** en 4**** , ontbijt
 • 4 x 4 gangen diner eventueel op verschillende locaties inclusief wijn, aperitief en digestief
 • een excursie
 • sportieve activiteit

Prijzen op aanvraag

All in Cream-Arrangement

maximaal 60 personen.

Actief, creatief, sportief en management development in een totaalarrangement van een week weekarrangement van 7 overnachtingen; aankomst zaterdag, vertrek zaterdag.

 • 9 cursus-/trainingsdagdelen
 • creatief, management- en fysieke/sportieve trainingen
 • koffie, thee tijdens de cursus
 • 7 overnachtingen op basis van 2 persoonskamer 2** of 3*** en 4****
 • ontbijt
 • picknick 6 x op locatie
 • 4 gangen aankomst- en afscheidsdiner inclusief aperitief
 • 1 diner special
 • excursie

Prijzen op aanvraag
Neem contact op

Accommodatie

Een klein gezelschap

In het smalle en oudste straatje van Chanteuges aan de voet van de abdij kunt u logeren in ‘La Grande Maison’. Een groot, onlangs gerestaureerd, sfeervol huis uit de 15de eeuw met 9 kamers, 5 kamers met eigen badkamer en toilet. 

Lees verder over La Grande Maison