Muziek

Dit jaar worden er geen muziekcursussen gegeven

In deze cursus laat muzikant Jaap Mulder (Di Gojim, Mulder & Sons) u kennismaken met Jiddische muziek en liedteksten.

Daarnaast besteedt hij veel aandacht aan de specifieke kenmerken van de klezmer.

Gedurende de week wordt er gewerkt aan het opbouwen van arrangementen en het ontwikkelen van expressie. Ook geeft Jaap achtergrondinformatie over de Joodse cultuur en geschiedenis, waardoor u de muziek nog beter kunt doorgronden.

Instrumenten:

Alle instrumenten van het symfonieorkest, aangevuld met accordeon, slagwerk en piano. Een redelijke beheersing van het instrument is wel een voorwaarde.

Cursustijden

De cursus wordt in de ochtend of middag gehouden (van maandag t/m vrijdag) van 9:30 tot 13:00 uur onderbroken door een koffiepauze.

Na de cursusochtend is er een lunch of picknick in de natuur of op een van de terrassen van La Grande Maison.

Op zondag is er een aperitief en het aankomstdiner
Op vrijdagavond is er een vrijwillig optreden, aansluitend is er een afscheidsdiner.

Aantal deelnemers

Om u een optimale begeleiding te kunnen garanderen, wordt er gewerkt in kleine groepjes van maximaal 12 personen.
Bij 3 of 4 cursisten gaat de cursus ook al door.

Duur cursus

Deze cursus duurt één week.


Data en prijzen

Prijs

1 week €550,00

Cursusprijs is inclusief aankomst- en afscheidsdiner(incl. aperitief, wijn, koffie/thee) en lunches.

Kortingen


Vaste klantenkorting
 25 euro op op het cursusbedrag voor cursisten die al eerder een cursus van minimaal één week bij ons gevolgd hebben en nog eens 25 euro extra korting op het cursusbedrag voor elke nieuwe cursus-introducé die zij inbrengen.

Vroegboekkorting: Vóór 15 januari boeken?
U krijgt 100 euro korting op de cursus indien u ook verblijft in La Grande Maison!
Zonder logies in la Grande Maison 50 euro  (het totaalbedrag dient dan echter wel na ontvangst van de factuur er omgaande aan Artedu worden overgemaakt. een annuleringsverzekering is aan te raden)
Bij vroegboekkorting komen andere kortingen te vervallen.

Annuleringsverzekering
Wij raden u ten zeerste aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Reserverings- en administratiekosten
Wij rekenen geen reserverings- en administratiekosten.

Docenten

Jaap Mulder

Jaap Mulder

Sinds 1980 houdt Jaap Mulder(Leeuwarden, 1959) zich bezig met Jiddische cultuur en Balkanmuziek. Als klarinettist behoort hij tot de top van Europa en geeft regelmatig lezingen en workshops op conservatoria en muziekscholen. Hij is multi-instrumentalist en bespeelt naast de klarinet ook saxofoon, cornet, dwarsfluit, ventieltrombone, tuba, cello, accordeon, piano en mandoline.

Jaap Mulder ontwikkelt muziektheaterproducties en heeft zich bij klezmerband Di Gojim ontpopt als tekstschrijver en componist.
Di Gojim speelt in vele theaters van Nederland en op (inter)nationale festivals,waaronder Frankrijk,Israel, Belgie, Duitsland, USA, Mexico, Turkije, Spanje en Hongarije.

Jaap Mulder speelde samen met oa. Bodil dela Parra, Frank London, Bente Kahan, Jan Rokita en Shura Lipovsky en was een theaterseizoen gast-muzikant bij het Internationaal Danstheater.

Voor de Joodse omroep maakte Jaap Mulder een aflevering over klezmer in Israel.

Daarnaast treedt Jaap op met zijn zonen, onder de naam Mulder & Sons. 

In de voorstelling ‘Vladimir’ staat het korte en onstuimige leven van Vladimir Vysotsky centraal. Hij werd gezien als de Brel of Dylan van Rusland, maar nam zelf de geuzennaam ‘Dirty Yid’ aan. Met onuitwisbaar charisma veroverde hij zijn publiek, zowel in Rusland als later Frankrijk. Jaap Mulder zingt, speelt en vertelt het levensverhaal van Vladimir Vysotsky, waarbij hij wordt begeleid door zijn zoon Ruben op piano. Ze schreven eigen muziek op de originele teksten. Het resultaat is een virtuoze en gepassioneerde mix van balkan, chanson en pop. Bekijk een fragment uit de show.www.digojim.com